Viața bate filmul! Cum a furat un român o valiză plină de droguri! Hoțul nu știa ce se află în bagaj

Florentina Șerbănescu, 10 martie 2023, Ora 13:52

  • print
  • |
viata-bate-filmul-cum-a-furat-un-roman-o-valiza-plina-de-droguri-hotul-nu-tia-ce-se-afla-in-bagaj-47608-1.jpg

Procurorii şi poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Neamţ au descoperit un caz neobișnuit de trafic de droguri.

Un tânăr întors în țară cu microbuzul a avut o surpriză uriașă atunci când a decis să fure o valiză de călătorie nerevendicată.

Potrivit adevarul.ro,  povestea a început în februarie 2023, când, printre călătorii unui microbuz al unei firme de transport internaţional de persoane se afla şi un cetățean din Piatra Neamț, care se întorcea acasă din străinătate. Mașina de transport ar fi trebuit să oprească şi la Oradea, dar din motive necunoscute şoferul nu a mai făcut acest lucru.

Aşa se face că tânărul din Neamţ, la coborârea din microbuzul care-l adusese în oraşul de domiciliu, a observat că, în compartimentul de bagaje al microbuzului, era un troller pe care nu l-a revendicat nimeni. A decis să și-l însușească.

Ajuns acasă, a deschis geamantanul şi descoperit o cantitate uriașă de stupefiante. Măsurarea ulterioară a certificat o greutate totală de 11 kilograme. S-a speriat şi a alertat autorităţile, considerând că, pentru a nu avea necazuri foarte mari, acesta este cel mai bun lucru pe care îl poate face.

Din acest moment, au intervenit procurorii şi poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ. Cercetările s-au concretizat prin identificarea a doi suspecţi, un cetăţean străin şi un complice român, care au fost arestaţi.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Y.A. (...) şi B.C.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu şi introducere în ţară de droguri de risc", se arată în hotărârea Tribunalului Neamţ, din data de 23 februarie 2023.

Pe urma trollerului

Anchetatorii au căutat destinatarul din România al respectivului geamantan. Pentru că valiza avea ataşat un număr de telefon, tânărul care și-a însușit trollerul a fost pus să-l apeleze. A răspuns cineva, cel mai probabil cetăţeanul străin interesat de recuperarea geamantanului.

Acesta a fost de acord să se deplaseze în oraşul din Neamţ, promiţând şi o sumă de bani la remiterea coletului. A cerut ca întâlnirea să fie într-un loc puţin circulat, dar acest lucru nu a fost agreat de către nemţean la recomandarea procurorilor DIICOT, din considerente de precauţie convenindu-se o întâlnire în autogară.

Potrivit sursei citate, înainte de ora fixată, destinatarul drogurilor a venit la locul indicat însoţit de un complice român, cercetând împreună zona. Ulterior, aceștia l-au abordat pe deţinătorul trollerului.

Imediat ce coletul a fost preluat, procurorii au intervenit pentru a pune în aplicare acțiunea de flagrant delict și i-au imobilizați pe suspecţi. În valiza respectivă erau mii de comprimate de ecstasy, kilograme de substanţe cu efect halucinogen şi timbre al căror lipici conţinea stupefiante.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou