Viorel Hrebenciuc, printre românii care dețineau conturi secrete în Elveția

Mălina Andrei, 10 februarie 2015, Ora 15:45

  • print
  • |
viorel-hrebenciuc-printre-romanii-care-detineau-conturi-secrete-in-elvetia-45552-1.jpg

Influentul lider PSD a deținut conturi secrete în Geneva, la filiala uneia dintre cele mai mari bănci din lume, conturi pe care le-a împărțit cu un personaj cheie din afacerea Megapower, scrie riseproject.ro.

Printre românii care au avut conturi secrete la banca HSBC se numără și demnitarul PSD, Viorel Hrebenciuc, reținut la finele anului trecut în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure.

Hrebenciuc a avut acces la un profil bancar codificat care reunește două conturi. La același profil și, implicit, la cele două conturi bancare au mai avut acces soția lui Hrebenciuc, Letiția, fiul lor, Andrei, dar și un personaj controversat implicat într-un amplu caz penal, instrumentat de Victor Ponta pe vremea când era procuror.

Documentele arată că accesul la cele două conturi era împărțit de familia deputatului Hrebenciuc cu Robert Deutsch, om cheie în afacerea Megapower - o fraudă care a avut loc în anii '90 și în urma căreia statul român a pierdut peste 11 milioane de dolari. Conturile Hrebenciuc-Deutsch au fost create în septembrie 1996, dată la care afacerea Megapower nu se încheiase încă. Exact în acel an, 1996, Ministerul Finanțelor a demarat procedura de executare pentru recuperarea banilor publici din această afacere.

Profilul secret și cele două conturi au fost închise în 2006, la zece ani după ce au fost înființate. Documentele bancare aferente profilului indică faptul că în 2006 în conturi se aflau aproape 90 de mii de dolari. Viorel Hrebenciuc nu a menționat aceste sume în declarația sa de avere.

Mai multe pe riseproject.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou