Acțiune de amploare a DIICOT: 245 de percheziții la contrabandiștii de țigări

Mălina Andrei, 9 decembrie 2014, Ora 10:27

  • print
  • |
actiune-de-amploare-a-diicot-245-de-perchezitii-la-contrabandistii-de-tigari-44745-1.jpg

Procurorii DIICOT desfășoară, marți dimineață, 245 de percheziții la contrabandiștii de țigări, în Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău, potrivit unui comunicat al Direcției.

100 de persoane au fost aduse la audieri. Aceștia sunt acuzați că au vândut peste 2 milioane de pachete de țigări, care proveneau din Ucraina și Republica Moldova.

Percheziţiile au loc în judeţele Braşov, Covasna, Maramureş, Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Buzău, de unde anchetatorii vor duce la audieri 110 persoane, din cele trei grupuri suspectate de contrabandă cu ţigări. Anchetatorii au stabilit că membrii acestor grupuri au creat veritabile reţele de colectare, preluare, transport şi depozitare a ţigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere, în funcţie de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracţional. "În fapt, se reţine că, în perioada 2013 - 2014, membrii acestor grupuri infracţionale au introdus pe teritoriul României, pe raza judeţelor Braşov, Covasna, Maramureş, Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Buzău ţigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova şi Ucraina, distribuite ulterior «pe piaţa neagră» în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale şi fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), scrie Mediafax.

"În perioada 2013 - 2014, membrii acestor grupuri infracționale au introdus pe teritoriul României, pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău țigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova și Ucraina, distribuite ulterior "pe piața neagră" în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA", se arată în comunicat.

Membrii grupurilor au creat veritabile rețele de colectare, preluare, transport și depozitare a țigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere în funcție de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracțional.

Din probele administrate de DIICOT, rezultă că membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au comercializat peste 2 milioane pachete țigări de contrabandă.

La sediile serviciilor teritoriale vor fi conduse un număr de 110 persoane, pentru audieri.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou