Adriean Videanu află astăzi dacă va fi arestat

Mălina Andrei, 30 ianuarie 2015, Ora 12:13

  • print
  • |
adriean-videanu-afla-astazi-daca-va-fi-arestat-45391-1.jpg

Adriean Videanu și-a petrecut noaptea în arestul poliției. El a fost reținut joi seară pentru 24 de ore, iar vineri va afla dacă va rămâne sau nu după gratii încă 30 de zile.

Fostul ministru al Economiei este cercetat pentru acuzații de corupție în noul dosar în care e vizată și fostă șefa DIICOT Alina Bica. potrivit anchetatorilor, Adriean Videanu i-a cerut Alinei Bica să scoată bunuri de sub sechestru, într-un dosar vizându-l pe omul de afaceri Ioan Niculae, pentru ca acestea să poată fi vândute. Mai exact, ar fi vorba despre 80 de acţiuni la societatea Titan Mar SA, în valoare de 277.000 lei, care au fost puse sub sechestru de DIICOT într-un dosar al omului de afaceri Ioan Niculae, care ar fi cumpărat gaze sub preţul pieţei de la Ministerul Economiei, în perioada în care această instituţie era condusă de Videanu. Acesta ar fi convins-o pe Alina Bica să ridice sechestrul, pe 25 februarie 2014, în schimbul unor foloase necuvenite, deşi singurii care puteau face acest lucru erau judecătorii.

Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor. Astfel, a rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat, au mai arătat sursele citate.

Prejudiciul în dosar este de 11 milioane de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Adriean Videanu va ajunge astăzi la instanșa supremă cu propunere de arestare preventivă.

În același dosar, a mai fost reținut un fost consilier al Alinei Bica. Vineri, si el și Adriean Videanu vor ajunge la instanta supremă cu propunere de arestare preventivă.

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou