Alina Bica rămâne în arest

Mălina Andrei, 28 ianuarie 2015, Ora 12:08

  • print
  • |
alina-bica-ramane-in-arest-45337-1.jpg

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, rămâne încarcerată, după ce instanţa supremă a decis ca aceasta să fie judecată în continuare în arest preventiv. Aceiași decizie a fost luată și pentru fosta șefă ANRP, dar si pentru ceilalți inculpați din dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut măsura arestului preventiv pentru Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru şi expertul evaluator Emil Nuţiu.

Iată minuta ICCJ:

FOND BICA ALINA - Respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.348 alin.1 şi 2 raportat la art.207 Cod procedură penală, formulată de inculpata Alexandru Lăcrămioara. În baza art. 348 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 4 şi alin. 6 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor Bica Alina Mihaela, Bogdan Dragoş George, Alexandru Lăcrămioara, Nuţiu Emil, Dumitrean Crinuţa. Cu drept de contestaţie în 48 de ore, de la comunicare privitor la menţinerea arestării preventive. Cu drept de apel în 48 de ore, de la pronunţare în ceea ce priveşte cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 27 ianuarie 2015, ora 18:05.


Decizia, luată marţi în cameră de consiliu, nu este definitivă şi poate fi contestată tot la instanţa supremă.

Instanţa a stabilit următorul termen în dosar la 6 februarie, când vor fi discutate toate cererile, excepţiile şi răspunsurile la acestea.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou