Constantin Horodniceanu, aviz pozitiv pentru șefia DIICOT

Ziarul Atac, 4 mai 2015, Ora 13:12

  • print
  • |
constantin-horodniceanu-aviz-pozitiv-pentru-sefia-diicot-46449-1.jpg

Daniel Horodniceanu a primit, luni, avizul favorabil de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, acesta primind cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Daniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pentru funcția de procuror șef al DIICOT, a susţinut, luni, interviul în cadrul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Interviul, însă, a fost prilejul unor contre dure între membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

"Vă prezint o situaţie pur ipotetică: să spunem că aflaţi că un procuror DIICOT de la unul din serviciile teritoriale din structura DIICOT la un moment dat se află la masă cu un primar de municipiu şi cu un politician de rang înalt discutând chestiuni de un dosar penal. Cum reacţionaţi dvs. dacă aflaţi pe orice cale de un astfel de incident?", l-a întrebat Hăineală.

"În primul rând, verific dacă informaţia este reală, voi căuta să văd dacă relaţia dintre procurorul respectiv, relaţia dintre ei exista înainte să fie procuror DIICOT sau după, voi căuta să am o discuţie cu procurorul pentru a afla ce l-a animat să poarte respectiva discuţie la respectiva masă", a replicat Horodniceanu. Dacă lucrurile s-ar confirma, a mai spus acesta, atunci ar sesiza procurorul general al României, "să ia măsurile legale".

"Nu am niciun fel de date de nicio natură care să spună că această propunere nu ar fi cea mai corectă din ceea ce am avut la interviu", a declarat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, după încheierea interviului lui Horodniceanu.

Întrebat dacă Iohannis îl va numi pe Horodniceanu, acesta a replicat: "Decizia aparţine evident preşedintelui. Nu văd de ce nu ar fi de acord cu propunerea făcută de ministru, în condiţiile în care avem şi un aviz favorabil din CSM."

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou