Constantin Nicolescu, condamnat la 7 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă

Mălina Andrei, 5 februarie 2015, Ora 12:37

  • print
  • |
constantin-nicolescu-condamnat-la-7-ani-si-8-luni-de-inchisoare-decizia-este-definitiva-45486-1.jpg

Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, a fost condamnat, joi, la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul privind fraude cu fonduri europene.

Sentința Curții de Apel București este definitivă.

Prejudiciul din dosar este estimat la 900.000 euro.

Judecătorii Curţi de Apel Bucureşti au dispus, joi, condamnarea lui Nicolescu la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, la care au adăugat un spor de pedeapsă de doi ani şi opt luni. Nicolescu va executa astfel şapte ani şi opt luni de închisoare, iar după executare îi vor fi interzise mai multe drepturi, pe o perioadă de cinci ani.

Curtea de Apel Bucureşti a mai decis ca Nicolescu, Nicuţ, Ştefan, Andrei, Despan şi Grigore să plătească Ministerului Finanţelor peste 880.000 de euro, iar Grigore să achite 260.800 de euro, sume care reprezintă prejudiciul adus statului.

Procurorii DNA au dispus, săptămâna trecută, extinderea cercetărilor, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 2 februarie 2015 și până la data de 2 aprilie 2015, faţă de Constantin Nicolescu, care la data faptelor era președinte al Consiliului Județean Argeș și președinte al organizației județene a PSD.

Nicolescu este cercetat pentru "o infracțiune prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000 - folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", în formă continuată (35 acte materiale); pentru instigare la opt infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care trei în formă continuată".

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:02
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou