Control intern la DIICOT: sunt vizate infracţiuni economico-financiare

Mălina Andrei, 5 ianuarie 2015, Ora 13:10

  • print
  • |
control-intern-la-diicot-sunt-vizate-infractiuni-economico-financiare-45027-1.jpg

La DIICOT se efectuează un control operativ intern în care se verifică în special dosarele în care sunt vizate infracțiuni economico-financiare, au declarat luni surse judiciare, citate de Agerpres.

În urma acuzaţiilor formalate de DNA în ultima perioadă, cu privire la unele dosare gestionate defectuos de procurorii DIICOT, în frunte cu Alina Bica, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost demarat un control intern.

Verificările vizează mai multe dosare economice aflate pe rol, printre care și cele în care sunt vizate Adriean Videanu, Ovidiu Tender și Varujan Vosganian.

La jumătatea lunii decembrie, Inspecţia judiciară a trimis către plenul Consiliului Superior al Magistraturii programul de controale pentru anul 2015 și s-a demarat un control. DIICOT va fi verificat la nivelul managementului.

Vor fi verificate şi analizate deciziile pe care le-a luat conducerea DIICOT, în special cele legate de Alina Bica. Mai mult decât atât, vor fi verificate şi dosarele care sunt în curs de soluţionare la nivelul DIICOT de mai bine de cinci ani. Toate aceste dosare vor fi verificate, iar cei de la CSM vor stabili de ce trenează cercetările, potrivit Evenimentului Zilei.
În ceea ce privește controalele Inspecţiei judiciar, ele vin în contextul în care au apărut informaţii legate de mai multe intervenţii făcute la nivelul conducerii DIICOT de persoane care au fost anchetate sau sunt în curs de anchetare.

Printre ele se află şi omul de afaceri Ovidiu Tender, care a cerut sprijin din partea celor de la DIICOT pentru a-şi face o apărare cât mai uşoară în dosarul pe care îl avea.

Între timp, el a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare. Şi Ioan Niculae a cerut o intervenţie care ar fi trebuit să tergiverseze dosarul care este în acest moment în instrumentarea procurorilor DIICOT.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou