CSM a încuviințat ARESTAREA preventivă a ALINEI BICA, șefa DIICOT

Mălina Andrei, 21 noiembrie 2014, Ora 14:50

  • print
  • |
csm-a-incuviintat-arestarea-preventiva-a-alinei-bica-sefa-diicot-44464-1.jpg

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat, vineri, arestarea şefei DIICOT, Alina Bica.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a Alinei Bica, după ce joi seară dăduse undă verde doar pentru reţinere şi arest la domiciliu în cazul şefei DIICOT.

Schimbarea a survenit după ce noaptea trecută au existat denunțuri cu privire la alte fapte săvârșite de Bica în 2011, când era secretar de stat și membru al comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANPR.

La ieşirea din sediul CSM, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, a declarat că în baza probelor şi indiciilor nou apărute în dosar, s-a făcut o nouă propunere Secţiei de procurori, care a fost aprobată. Întrebată cum comentează decizia de joi seară a Secţiei de procurori a CSM, Kovesi a spus că nu are nimic de spus, adăugând însă că DNA a venit ulterior cu noi probe şi indicii care să susţină cererea de încuviinţare a arestării preventive.

"Având în vedere audierile, care s-au derulat în cursul zilei de ieri și pe parcursul nopții, am făcut o nouă propunere pentru a se acorda un aviz în vederea formulării unei propuneri de arestare preventivă. Secția pentru procurori a analizat probele și indiciile noi pe care le-am adus în susținerea cererii. A fost acordat aviz de arestare pentru aceste persoane care, în acest moment, sunt suspecte de săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Sigur, beneficiază de prezumția de nevinovăție.", a declarat Kovesi.

De asemenea, procurorul șef al DNA a anunțat că în acest dosar au fost extinse cercetările și pentru alte fapte de corupție și pentru alte persoane. "S-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupție și pentru alte persoane. Sunt atât fapte noi cât și persoane noi", a spus Laura Codruța Kovesi, care a subliniat și că acest dosare nu a fost deschis în urma unui conflict personal sau instituțional între DNS și DIICOT și că fiecare trebuie să răspundă pentru propriile fapte.

"Dosarul nu a fost deschis după un conflict personal să instituțional. Nu suntem structuri în competiție, colaborăm foarte bine instituional. Dacă sunt colegi suspectați că au comis fapte nu trebuie să aruncăm culpa instituțonală față de întregul colectiv. Cred că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele pe care le săvârșeste sau de care e suspectat. Acum vorbim de suspiciuni", a mai declarat procurorul șef al DNA.

Şefa DIICOT va fi prezentată, tot vineri, instanţei supreme, cu propunerea de arestare preventivă în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou