Culiță Sterp avea o alcoolemie mai mare decât s-a spus! Informația vine de la Institutul de Medicină Legală

Anca Bratu, 30 noiembrie 2022, Ora 16:16

  • print
  • |
culita-sterp-informatia-institutul-de-medicina-legala-47042-1.jpeg

Ce alcoolemie avea Culiță Sterp în noaptea în care a făcut accident și apoi a fugit de oamenii legii? Informațiile făcute publice de Institutul de Medicină Legală dovedesc că artistul avea alcoolemie mai mare decât s-a spus inițial, adică o valoare care era peste limita unei fapte penale. 

Culiță Sterp a fost pus sub control juiciar, după accidentul pe care l-a produs în Cluj. După ce a fost surprins de aparatul radar cu viteză mai mare decât cea permisă, și a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, în timp ce fugea de aceștia, a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului și a lovit în plin o altă mașină. A plecat apoi de la locul accidentului.

Zilele trecute s-a descoperit faptul că interpretul de muzică de petrecere era și sub influența substanțelor interzise, și nu doar băut, ceea ce înseamnă că îi va fi adăugată o infracţiune la dosarul său penal. Mai mult, observatornews.ro scrie că surse din anchetă spun că poliţiştii ar fi cerut recalcularea alcoolemiei pe care o avea acesta în sânge, în momentul impactului.

Potrivit informațiilor, Culiță Sterp avea alcoolemie mai mare decât s-a spus inițial. Polițiștii de la Rutieră din Cluj au cerut la IML recalcularea alcoolemiei din sânge, la câteva zile după accident, iar rezultatul a confirmat faptul că, în timpul producerii accidentului, alcoolemia lui Culiță Sterp era peste limita unei fapte penale. Mai exact, 0,89 grame/litru alcool pur în sânge și nu 0,71 grame/litru alcool pur în sânge, care era valoarea veche a alcoolemiei.

Inițial, la valoarea veche a alcoolemiei, și anume 0,71 grame/litru alcool pur în sânge, fapta era doar contravenție și a fost sancționată cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 3 luni. Pentru că, ulterior, după recalculare, s-a stabilit că, de fapt, alcoolemia lui Culiță Sterp era peste limita unei fapte penale, mai exact, 0,89 grame/litru alcool pur în sânge, acum s-a transformat în infracțiune și se va adăuga la dosarul penal în care este cercetat deja. Permisul de conducere al interpretului de muzică de petrecere va fi reținut până la finalizarea anchetei și există chiar și riscul ca un judecător să îi interzică să se mai urce vreodată la volan.

În Codul Rutier aflat în vigoare se arată faptul că se va întocmi dosar penal în cazul în care nivelul de alcoolemie depășește limita de 0,80 gr./litru.

Pentru o astfel de infracțiune penală, Culiță riscă de la 1 la 5 ani de închisoare și cu permisul de conducere anulat pentru totdeauna sau, în cel mai bun caz, poate scăpa cu o amendă penală.

La această pedeapsă i se va adăuga și cea pentru fuga de la locul accidentului fără acordul polițiștilor care ar putea să îi mai aducă între 2 și 7 ani de închisoare.

Nu în ultimul rând, cântărețul de muzică de petrecere ar fi anchetat și pentru vătămare corporală, faptă pentru care în mod normal ar primi de la 3 luni la 2 ani de închisoare.

Totuși, există posibilitatea ca această acuzație să fie scoasă de la dosar, deoarece victima nu a avut nevoie de zile de spitalizare.

De reținut este că aceste trei pedepse se vor contopi în cazul în care se va ajunge în fața unui judecător. Momentan, Culiță Sterp se află cub control judiciar și nu mai poate părăsi țara sub nicio formă.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou