Best Dental

Deputatul fugar Marko Attila, dat în urmăririe prin Interpol

Ziarul Atac, 4 mai 2015, Ora 13:53

  • print
  • |
deputatul-fugar-marko-attila-dat-in-urmaririe-prin-interpol-46452-1.jpg

Deputatul fugar Marko Attila a fost dat în urmăririe prin Interpol.

Marko Attila, fost deputat din partea UDMR, a fost dat în urmărire internaţională, potrivit unui anunţ postat pe pagina de internet a Poliţiei Române. Magistraţii Curţii Supreme au admis cererea DNA de arestare în lipsă a lui Marko Attila în dosarul ANRP pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (3 infracțiuni).

Judecătorii au emis mandat de arestare în lipsă pentru Marko Attila şi este acum căutat internaţional, după ce acesta a demisionat din Parlamentul României.

Deputatul este acuzat de abuz în serviciu în dosarul despagubirilor supraevaluate de la ANRP, în care este arestat preventiv şi fostul şef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Attila făcea parte din comisia ANRP care a acordat despăgubiri ilegale care au produs un prejudiciu statului român de peste 84 de milioane de euro.

În noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:05