Discurs halicinant al avocatului lui Mario Iorgulescu: "Există teroriști care au luat pedepse semnificativ mai mici"

Florentina Șerbănescu, 13 februarie 2023, Ora 08:20

  • print
  • |
discurs-halicinant-al-avocatului-lui-mario-iorgulescu-exista-terori-ti-care-au-luat-pedepse-semnificativ-mai-mici-47458-1.jpg

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat la o pedeapsă de 15 și ani și 8 luni închisoare după ce a omorât un om. În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a produs un grav accident auto, după ce a consumat cocaină şi alcool.

Imediat după producerea accidentului, Iorgulescu Jr. a fugit în Italia, unde spune că ar fi internat la o clinică. În august 2020, el a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

El mai are de achitat 100.000 de euro (daune morale) și 50.000 de lei (daune materiale) către Mariana Vicol, mama victimei, și aceleași sume către tatăl victimei.

Avocatul lui Mario Iorgulescu a vorbit, la ProSport Live, despre condamnarea primită de fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal.

„Eu nu mă așteptam ca decizia să fie practică, mă așteptam ca execuția să fie desăvârșită. Eram convins că se va pronunța o pedeapsă de la 10-12 ani în sus. 15 m-a surprins pentru că am văzut modalitatea în care s-a desfășurat această mascaradă judiciară încă din faza de urmărire penală, când nu s-a ținut cont că Mario Iorgulescu, din păcate, e o persoană care are reale probleme de sănătate, de natură psihică.

Nu s-a ținut cont că nu poate fi vorba de ucidere din culpă cât timp victima era drogată, avea o cantitate mare de droguri stabilită prin actele medicale, nu purta centura de siguranță și circula neregulamentar pe banda a doua. Încadrarea corectă era culpă comună, doar că inițial s-a pornit pe culpa exclusivă a lui Mario Iorgulescu. N-am înțeles și nu cred că în istoria justiției din România mai este o astfel de speță în care victima să fie drogată la volan și culpa să fie exclusiv a celuilalt.

După aceea, execuția s-a desăvârșit și s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor. S-au respins toate probele prezentate și, astfel, s-a ajuns la această soluție absolut halucinantă. Există la nivel european teroriști care au luat pedepse semnificativ mai mici", a declarat avocatul lui Mario Iorgulescu, Florin Durgheu, la Prosport live.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou