DNA cere arestarea lui VIOREL HREBENCIUC și IOAN ADAM

Mălina Andrei, 17 octombrie 2014, Ora 14:38

  • print
  • |
dna-cere-arestarea-lui-viorel-hrebenciuc-i-ioan-adam-43952-1.jpg

DNA cere încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

"În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputaţilor:

ADAM IOAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă

HREBENCIUC VIOREL, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susţin că, din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam au săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea lor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal.

Două persoane au fost arestate preventiv şi alte două au fost puse în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri şi terenuri agricole, în cazul a doi dintre cei trei judecători cercetaţi în dosar propunerea de arestare preventivă urmând să fie discutată vineri.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou