DOSARUL ANRP 2. Alina Bica și Dorin Cocoș află marți dacă vor fi eliberați

Ziarul Atac, 21 aprilie 2015, Ora 09:55

  • print
  • |
dosarul-anrp-2-alina-bica-si-dorin-cocos-afla-marti-daca-vor-fi-eliberati-46355-1.jpg

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi omul de afaceri Dorin Cocoş află marți dacă vor fi eliberaţi.

Magistraţii Înaltei Curţii iau marţi în discuţie contestaţia procurorilor anticorupţie privind prima măsură din dosarul Bica 2, care spune că de îndată ce inculpaţi au fost trimişi în judecată, Alica Bica şi Dorin Cocoş pot merge acasă în arest la domiciliu. Acesta este singurul dosar în care cei doi sunt ţinuţi în spatele gratiilor.

Hotărârea care va fi luată marți de magistrații Curții Supreme va fi definitivă.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, în urmă cu o săptămână, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în ceea ce îi priveşte cu Bica şi pe Cocoş, pe o durată de 30 de zile.

În dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie. În prezent, Alin Cocoş este arestat la domiciliu, iar Videanu este judecat sub control judiciar.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou