Elevul care și-a înjunghiat profesoara, REȚINUT pentru tentativă de omor. Ce le-a mărturisit adolescentul anchetatorilor

Diana Ionescu, 6 aprilie 2023, Ora 07:19

  • print
  • |
elevul-care-i-a-injunghiat-profesoara-re-inut-pentru-tentativa-de-omor-ce-le-a-marturisit-adolescentul-anchetatorilor-47760-1.jpeg

Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL că elevul de 16 ani care și-a înjunghiat profesoara la Colegiul Național „Ion Creangă" din București este cercetat pentru tentativă de omor. Adolescentul a atacat-o cu un cuțit de bucătărie în sala de clasă, chiar în momentul în care profesoara împărțea foile pentru un test pe care îl anunțase la ora precedentă de limbă japoneză. 

UPDATE. Adolescentul a fost reținut, miercuri seara, pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Știrea inițială: Anchetatorii au reconstituit momentul atacului după ce i-au audiat pe colegii săi, martori la șocantul incident. Astfel, din primele cercetări rezultă că unii dintre elevii prezenți în clasă, care fuseseră anunțați anterior că vor da un test la limba japoneză, și-ar fi propus să chiulească, profesoara fiind cunoscută ca „severă", spun sursele judiciare.  Nu este clar în ce împrejurări au decis să renunțe la ideea de a chiuli, însă au optat să rămână în sala de clasă și să protesteze împotriva testării, cu scopul de a o convinge pe profesoară să renunțe la examinarea de miercuri.

Cadrul didactic nu a cedat presiunilor și le-a împărțit foile de testare, iar când a ajuns în dreptul elevului cercetat pentru tentativă de omor, acesta a scos un cuțit de bucătărie și a lovit-o la gât. Lovitura a fost suficient de precisă, însă din fericire nu și letală. Modul în care s-au derulat evenimentele a fost cu atât mai șocant pentru toți cei prezenți, în condițiile în care adolescentul de 16 ani nu era cunoscut ca fiind violent.

După incident, elevul a încercat să fugă, dar, alertați, paznicii liceului au reușit să îl imobilizeze până la sosirea autorităților.

Sursele judiciare au precizat, pentru GÂNDUL, că din audieri rezultă că adolescentul era deprimat și că ar fi simțit că „vrea să omoare pe cineva". În același timp, el susține că avea cuțitul la el pentru că se simțea cumva amenințat, dar nu a știut să explice de către cine. El susține că „îi pare rău" după atacul violent asupra profesoarei.  Anchetatorii mai verifică și dacă făcea parte din vreo comunitate virtuală.

Profesoara a ajuns conștientă și cooperantă la spital

Femeia a fost transportată la Spitalul Universitar din Capitală de către echipajul SMURD sosit la fața locului.

Potrivit unor surse medicale din cadrul Spitalului Universitar, contactate de GÂNDUL, femeia a ajuns conștientă și cooperantă la unitatea sanitară, plaga necesitând sutură. Profesoara este în continuare la spital, cazul său fiind preluat de o achipă multidisciplinară. Conform acelorași surse, plaga i-a pus femeii viața în pericol, dată fiind localizarea acesteia.

Medicii urmează să stabilească, după ce va fi supusă mai multor investigații, dacă va rămâne sau nu internată în spital, au precizat sursele citate.

„La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs,

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia polițiștilor.

În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la fața locului s-au deplasat și echipaje medicale.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul", transmit autoritățile.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou