Fosta directoare a liceului Bolintineanu, condamnată la 2 ani și 4 luni cu suspendare

Mălina Andrei, 3 februarie 2015, Ora 16:20

  • print
  • |
fosta-directoare-a-liceului-bolintineanu-condamnata-la-2-ani-si-4-luni-cu-suspendare-45457-1.jpg

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu"din Capitală, Costica Vărzaru, a fost condamnată definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat din 2013.

Instanţa a dispus ca Vărzaru să execute 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, informează Mediafax.

Pedeapsa Costicăi Vărzaru a fost redusă de Curtea de Apel Bucureşti. În primă instanţă, fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi 100 de zile lucrate în folosul comunităţii.

Prin aceeaşi decizie, Curtea de Apel Bucureşti a achitat-o pe Elena Dumitru, secretara liceului la data faptelor.

În 23 august 2013, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie le-au trimis în judecată, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat care a avut loc în sesiunea iunie-iulie 2013, pe Costica Vărzaru, Gina Ciontoiu, Elena Dumitru şi Mimoza Maria Vulcu.
După trimiterea dosarului în instanţă, judecătorii au decis ca Vărzaru şi Dumitru să fie judecate separat de Ciontoiu şi Vulcu.


Potrivit rechizitorului procurorilor, în perioada mai-iunie 2013, Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu", cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membră a comitetului de părinţi, a cerut şi primit bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii comisiei de bacalaureat şi faţă de cadrele didactice cu atribuţii de supraveghere, în scopul promovării examenelor de către acei candidaţi.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou