BREAKING NEWS: Foștii miniștrii Codruț Sereș și Zsolt Nagy au fost condamnați definitiv la închisoare

Mălina Andrei, 27 ianuarie 2015, Ora 12:28

  • print
  • |
fostii-mini-trii-codrut-seres-si-zsolt-nagy-au-fost-condamnati-definitiv-la-inchisoare-45325-1.jpg BREAKING NEWS

Foștii miniștri Zsolt Nagy și Codruț Sereș au fost condamnați definitiv la închisoare, în dosarul privatizărilor strategice.

Nagy a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Pedeapsa primită de Şereş este de 4 ani şi 8 luni de închisoare. El primit două condamnari pentru fapte diferite, pedepsele fiind contopite. Ambele pedepse sunt cu executare. Deciza instanţei este definitivă.

Nagy şi Sereş sunt acuzaţi că ar fi furnizat grupului infracţional menţionat date secrete referitor la privatizarea S.C. Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procesele de privatizare/restructurare a S.C. Romaero S.A. Bucureşti şi S.C. Avioane S.A. Craiova, consultanţă în vederea privatizării S.N. Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării C.N. Poşta Română şi selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la S.C. Romtelecom S.A..

Judecătorii i-au pedepsit și pe ceilalți 8 suspecți din dosar.

Apărătorii inculpaților au arătat că multe dintre infracțiunile de care sunt acuzați clienții lor nu se probează cu nicio dovadă adusă de DIICOT, astfel că se impune achitarea lor. Fostul ministru al Economiei Codruț Seres le-a arătat judecătorilor, în ultimul cuvânt, că în dosar nu există "niciun prejudiciu, nicio vătămare, nici măcar documente secret".

"Aveți doar acuzații A«umflateA» prin mijloace specifice ale Ministerului Public, prin furnizarea pe surse a unor informații din anchetă", a mai declarat Șereș, care a arătat că DIICOT nu deține nicio probă concretă care să dovedească întâlnirile sale cu Stamen Stanchev, iar martorii aduși să relateze despre aceste aspecte nu au confirmat astfel de întâlniri și nici că ar fi făcut vreun demers pentru a-i transmite consultantului străin documente prin terțe persoane.

La rândul sau, fostul ministru al Telecomunicațiilor, Zsolt Nagy, le-a declarat judecătorilor că viață să a fost schimbată în cei opt ani de proces. El a susținut că nu a aderat sau sprijinit vreun grup infracțional despre care să aibă cunoștință. Nagy le-a mai spus judecătorilor că privatizările nu au folosit documente clasificate și că acuzațiile la adresă să sunt formulate pe bază convorbirilor dintre terțe persoane.

În 17 decembrie, procurorul DIICOT a cerut pedepse cu executare pentru toți inculpații din dosarul privatizărilor strategice, orientate spre maximum special prevăzut de lege, și sporuri de pedeapsă pentru Donciu și Mucea, arătând că unele dintre infracțiuni au fost comise de către aceștia în formă continuată.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou