Frații milionari Tate au fost reținuți! Din brigada lor făcea parte și o fostă polițistă

Florentina Șerbănescu, 30 decembrie 2022, Ora 08:58

  • print
  • |
fratii-milionari-tate-au-fost-retinuti-din-brigada-lor-facea-parte-i-o-fosta-politista-47212-1.jpg

Cei doi frați britanici, Andrew și Tristan Tate, vizați joi de percheziții DIICOT, sub acuzația că au sechestrat două fete, au fost reținuți pentru 24 de ore, informează Antena 3. Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal în care sunt cercetați pentru trafic de persoane și viol.

În cursul zilei de ieri, polițiștii au redeschis dosarul în care cei doi frați au fost anchetați, iar după ce au percheziționat vila în care locuiau Andrew și Tristan Tate, procurorii au mers și la domiciliul unei foste polițiste care i-ar fi ajutat pe cei doi. Se pare că fosta polițistă a fost subinspector la Secția 7 de Poliție și terminase Academia de Poliție, însă, nu a mai continuat și a început să facă videochat. Femeia este acuzată că ar fi pus presiune pe fetele care erau ținute captive în studio și, se pare că tot ea era cea care coordona brigada fraților Tate. 

În luna aprilie, două tinere, dintre care una cu cetățenie americană, au fost găsite într-o vilă din Voluntari de polițiști și procurori. Femeile au susținut că erau ținute cu forța de cei doi frați britanici. Pe 11 aprilie, Tristan și Andrew Tate au fost audiați timp de cinci ore la DIICOT, apoi au fost eliberați, dar cercetările au continuat. Tristan și Andrew Tate sunt cetățeni britanici, practicanți de kickboxing, care s-au mutat de câțiva ani în România. Milionarul Tristan Tate este cunoscut drept fost campion la kickboxing și un fost iubit al Biancăi Drăgușanu.

În comunicatul transmis de DIICOT se precizează faptul că mai multe tinere au fost ademenite de frații Tate prin metoda «loverboy», mai exact au fost amăgite prin existența unor sentimente reale de iubire.

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum SUA și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda «loverboy»).

Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Până în prezent, au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane", se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou