Update: NICULAE, pus sub ACUZARE: COMPLOT și SUBMINAREA economiei naționale. Prejudiciul, 126 de milioane de dolari

Cristian Blănuţă, 6 august 2014, Ora 11:08

  • print
  • |
ioan-niculae-si-fosta-sotiei-audiati-la-diicot-in-ancheta-romgaz-42349-1.jpg Update

UPDATE 14:21 - Ioan Niculae a fost pus sub acuzare, alături de alte 40 de persoane, funcționari publici cu funcții de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi ANRE, pentru săvârșirea infracțiunilor de complot și subminarea economiei naționale.

Niculae mai este acuzat de sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

 

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 126 milioane de dolari.

Patronul Interagro, Ioan Niculae, și fosta lui soție au ajuns în această dimineață la sediul DIICOT, unde vor fi audiați de procurori.


Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA - firmă a omului de afaceri - producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari, anunță b1tv.

În 7 octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covârşitor împotriva cererii procurorului general al Parchetului instanţei supreme.

Într-un alt dosar, cunoscut ca dosarul ""mită la PSD", Niculae a fost trimis în judecată de DNA, în 2012, alături de liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, directorul Viorel Bărac de la InterAgro şi Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. În noiembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind însă definitivă.

Ioan Niculae deţine, conform topului Forbes, o avere de 1,2 miliarde de dolari. El este proprietarul grupului Interagro şi al echipei de fotbal Astra Giurgiu - câştigătoarea Cupei României 2014.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou