Judecătorul CCR Toni Greblă este audiat la DNA

Mălina Andrei, 29 ianuarie 2015, Ora 10:21

  • print
  • |
judecatorul-ccr-toni-grebla-este-audiat-la-dna-45357-1.jpg

Judecătorul CCR, Toni Greblă, s-a prezentat, joi, la DNA pentru a da o nouă declaraţie în faţa procurorului de caz, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat.

La intrarea în sediul DNA, judecătorul CCR a afirmat că este în concediu și din acest motiv nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliștilor legate o eventuala demisie. Toni Greblă a precizat însă că va da mai multe declarații după încheierea audierilor.

"Am stabilit cu procurorul ca astăzi să vin pentru declarații. Mai mult nu vă pot spune acum. După ce ies, vă spun mai multe", a declarat Toni Greblă, la intrarea în sediul DNA.

Judecătorul va da declarații în fața procurorului care instrumentează dosarul pentru că atunci când a fost început acest dosar, Toni Greblă doar a luat la cunoștință acuzațiile care i se aduc, respectiv trafic de influență, infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și alte fapte de corupție.

''Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Toni Greblă, senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când și-a început mandatul de judecător la Curtea Constituțională) și ulterior judecător la Curtea Constituțională, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: trafic de influență, în formă continuată, două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)'', preciza, la acea vreme, DNA.

Pe 22 ianuarie, Toni Greblă a fost pus sub urmărire penală.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou