"Lupul de la Rutieră", polițistul decorat pentru integritate, reținut pentru că ar fi luat șpagă

Mirela Ene, 28 martie 2023, Ora 04:43

  • print
  • |
lupul-de-la-rutiera-politistul-decorat-pentru-integritate-retinut-pentru-ca-ar-fi-luat-paga-47698-1.jpg

Polițistul brașovean porcelit "Lupul de la Rutieră", decorat pentru onoare şi integritate, a fost reţinut de procurori pentru că ar fi luat şpagă. Anchetatorii susțin că omul legii primea şedinţe la SPA sau sponsorizări pentru clubul de fotbal la care juca fiul său.  

Cornel Sandu, cel cunoscut sub numele de „Lupul de la rutieră", a fost reținut alături de un alt agent de la poliția din Poiana Brașov și de 2 examinatori de la Serviciul Permise și Înmatriculări, scrie Monitorul Express. 

Potrivit unor surse anonime, agentul șef principal Sandu de la Poliția Râșnov ar fi intervenit în favoarea unui hotel din Poiana Brașov pentru a evita achiziționarea unor permise de liberă trecere necesare pentru un camion de gresie și faianță.

Prim procurorul Adrian Radu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a declarat că, pe lângă acest caz, au fost dezvăluite și alte fapte de abuz în serviciu, în care persoane ar fi beneficiat de permise de liberă trecere fără plata taxei, datorită influenței pe care anumiți polițiști o aveau.

Anul trecut, „Lupul de la rutieră" a primit distincția „Pro Urbe" din partea Autorității Teritoriale de Ordine Publică, dar dacă acuzațiile se dovedesc reale, premiile se pot retrage.

Polițistul din Râșnov este cunoscut pentru activitatea sa în depistarea și sancționarea șoferilor băuți și drogați.

În 2021, „pentru rezultatele deosebite, obținute pe teren", Lupul de la Rutieră a fost recompensat cu placheta de onoare a Poliției Române.

În același an, remarcau reprezentanții Poliției, Lupul de la rutieră refuzase și reclamase peste cinci mii de euro cu care şoferii voiau să-l mituiască. Agentul sef principal Cornel Sandu lucrează în Poliție de 28 de ani. Pe ultimii 19 i-a petrecut ca lucrător al Poliției Rutiere. Devenise legendar pentru intransigența față de șoferii băuți sau drogați și ,,flerul" cu care îi depista în trafic. De aici i se trăsese și porecla de ,,Lupul de la rutieră".

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou