Magistrate trimise în judecată de DNA și suspendate de CSM

Cristian Blănuţă, 25 iulie 2014, Ora 12:19

  • print
  • |
magistrate-trimise-in-judecata-de-dna-si-suspendate-de-csm-42006-1.jpg

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât vineri suspendarea din funcţie a magistraților Gabriela Bârsan şi Corina Corbu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce acestea au fost trimise în judecată de DNA pentru corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA remis joi, Gabriela Bârsan, preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul ÎCCJ, este acuzată de două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice; luare de mită; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi trafic de influenţă.

Corina Corbu este acuzată de complicitate la favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei, Anton Pandrea şi Iuliana Puşoiu, magistraţi la ÎCCJ, avocaţii Radu şi Claudia Silinescu Gherbovan, omul de afaceri Gabriel Chiriac şi Florian Ionescu, şoferul Gabrielei Bârsan, angajat la ÎCCJ.

Procurorii DNA susţin că Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu au primit de la omul de afaceri Gabriel Chiriac bunuri şi servicii (petreceri la restaurante exclusiviste din Paris şi Bucureşti, vacanţe în străinătate, călătorii cu avionul, obiecte vestimentare de lux), în schimbul unor decizii favorabile în dosare în care erau implicate firme ale acestuia, potrivit Agerpres.

Corina Corbu este acuzată că le-a anunţat pe Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu că pe numele lor au fost emise autorizaţii de interceptare a convorbirilor.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou