Mario Iorgulescu nu acceptă condamnarea! Cum vrea apărarea să-l scape de dosarul de omor

Anca Bratu, 12 ianuarie 2023, Ora 17:37

  • print
  • |
mario-iorgulescu-nu-accepta-condamnarea-cum-vrea-apararea-sa-l-scape-de-dosarul-de-omor-47280-1.jpg

Pentru a doua oară, apărarea lui Mario Iorgulescu cere recuzarea judecătoarei din dosarul în care acesta e acuzat de omor. La termenul de miercuri, 11 ianuarie, ei au depus, ca argument, o plângere penală făcută pe numele magistratului, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Avocații au declarat că plângerea a fost depusă la cererea lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, tatăl acuzatului. 

„Dosarul ăsta e o piatră încinsă în mână", spune, pe holul tribunalului, avocatul familiei victimei. La termenul de miercuri, 11 ianuarie, când trebuia să fie audiat Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, ședința a fost suspendată. Avocații lui Mario Iorgulescu au cerut din nou recuzarea judecătoarei Manuela Orzață, pe care acum o acuză de abuz în serviciu. 

Miercurea aceasta, magistrații au luat o decizie în cazul lui Mario Iorgulescu (27 de ani). La trei ani de la teribilul accident, fiul lui Gino Iorgulescu ar putea scăpa de condamnare.

Potrivit surselor CANCAN.RO, în data de 11 ianuarie, în cadrul dosarului nr. 20691/3/2020, Mario Iorgulescu a fost declarat inapt de către judecătoria Buftea, în urma actelor medicale depuse de către familie. Astfel, tatăl său, Gino Iorgulescu, devine tutorele său legal, chiar dacă tânărul are vârsta de 27 de ani.Sentința a fost acceptată de autoritățile italiene, dar nu și de către completul de judecată, care se ocupă în prezent de proces. Ca urmare, tatăl inculpatului, șeful LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a ales să depună o plângere penală împotriva judecătorului, conformgandul.ro.

"Nu poate sta în procesul penal din moment ce nu poate conștientiza ce i se întâmplă. Gino Iorgulescu este reprezentantul legal. Procesul nu poate să se desfășoare. Din moment ce nu poate sta în proces, cum poți să judeci un om bolnav. Nu este normal că nu se închidă proces. În România, lucrul acesta nu se înțelege. În România, în penitenciar, nu există secție specială pentru oameni care au astfel de probleme. Un om care are astfel de probleme mentale, poate fi condamnat din moment ce nu înțelege ce i se întâmplă, nu are nici măcar minimum spirit de conservare?", a mai spus avocatul, pentru sursa citată.

Pițurcă jr: "Este bătaie de joc"

E a treia oară când martorul Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a fost citat în acest proces, pentru a fi audiat. Luna trecută, el s-a prezentat în fața instanței, dar procesul a fost suspendat, tot pentru recuzarea judecătoarei. La următorul termen, Pițurcă jr nu a venit, motivând că are COVID-19. 

Miercuri, la ora 9.00, el a venit la tribunal și așteapta să fie strigat. Dar procesul s-a terminat brusc, și tânărul n-a mai apucat să dea declarație. „Asta e bătaie de joc, pe cuvântul meu", strigă tânărul Pițurcă, la ieșirea din sala de judecată. Ședința a durat doar cinci minute. Noua amânare e din cauza cererii de recuzare depuse de cei trei avocați ai lui Iorgulescu jr. Cererea va fi analizată de un complet desemnat de președintele Secţiei Penale a Tribunalului București, iar mâine se va afla dacă judecătoarea din acest dosar va fi schimbată.  În caz contrar, procesul va fi reluat vineri, 13 ianuarie. Atunci Pițurcă jr ar trebui să vină din nou la tribunal, pentru a fi audiat.

  De ce este acuzat Mario Iorgulescu

În urmă cu trei ani, Mario Iorgulescu a provocat un accident cumplit, în urma căruia a murit un bărbat însurat, care avea și doi copii. Fiul lui Gino Iorgulescu nu este de acord sub nicio formă să urmeze cei 20 de ani de închisoare pe care ar fi trebuit, inițial, să-i execute

„Aș ruga-o pe doamna judecător să nu mai ruineze o viață de om, că deja a fost ruinată o familie. Faceți dreptate, nu zice nimeni să nu o faceți, îmi asum, dar nu cum doriți să mă dați exemplu unei țări întregi, sunt tânăr, am niște probleme la cap. Din păcate, au fost descoperite târziu, că, poate dacă le descopeream mai devreme, evitam acest incident.

Nu mă prezint la proces pentru că am nevoie de atenție medicală și chiar am o problemă cu o leziune pe lobul frontal al creierului. Poate că mesajul ăsta dă dovadă că sunt coerent. (...) Păi, în cazul meu, ar trebui să se dea culpă comună, știți de ce? Pentru că și decedatul a consumat cocaină și, era într-o stare care nu îi permitea să se urce la volan, pot să spun că am avut ghinion amândoi", a spus Mario Iorgulescu pe rețelele de socializare cu privire la proces.  

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou