Ce avere are primarul care l-ar fi turnat pe fostul baron social-democrat Nicolae Bădălau!

Anca Bratu, 29 noiembrie 2022, Ora 15:28

  • print
  • |
mita-trafic-de-influenta-badalau-prinar-47030-1.jpeg

Dan Păsat, primarul la care ar fi apelat Nicolae Bădălău pentru a se asigura de un contract la una din firmele de familie, are o avere impresionantă. Se pare că Nicolae Bădălău nu a fost prins în flagrant, ci pe baza interceptărilor făcute în urma denunțului primarului Păsat. Fostul baron social-democrat Nicolae Bădălău, în prezent vicepreședinte în cadru Curții de Conturi, a fost arestat preveniti pentru 30 de zile. Fostul baron va petrece sărbătorile la pușcărie. Este acuzat de trafic de influență și dare de mită. Procurorii susțin că Bădălău i-ar fi primis 170.000 de euro unui primar pentru un contract de un milion de euro care ar fi urmat să ajungă la o firmă a copiilor săi. Dar iată cine este primarul și ce avere deține.

Edilul localității Bucșani și fost deputat PSD în legislatura 2008-2012, care a fost condamnat în 2013, la 3 ani de închisoare pentru șantaj și fapte de corupție, Dan Păsat este cunoscut ca un puternic și influent om de afaceri din zonă.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă în anul 2020, pe vremea când era candidat la fotoliul de primar, Dan Păsat deține nu mai puțin de 18 terenuri în Giurgiu, din care cinci moștenite, alte cinci provenite din donații, iar restul primite ca urmare a unor sentințe civile. În total, Păsat are aproape 300 de hectare de teren-agricol, intravilan, extravilan, la care se adaugă 9 spații comerciale, în București și Giurgiu, și patru case de 170 mp, 260 mp, 279 mp, respectiv 97 mp. Primarul a mai moștenit și trei automobile și două remorci. 

Dan Păsat avea în 2020 active financiare de 16.617 lei și câștigase 28.200 de lei din activitatea desfășurată la o societate comercială. De asemenea, Păsat a mai încasat aproape 10.000 de euro și 200.000 de lei din chirii. 

Același primar este unicul asociat al societății Pescarul Hobaia SRL, unde deține participațiuni în valoare de peste 800.000 de lei.Firma are ca obiect de activitate "acvacultura în ape dulci" și are în administrare Balta Hobaia, compusă din dpua lacuri (Hobaia 1 și Hobaia 2) , unde de mulți ani se țin selecțiile pentru echipa națională de pescuit sportiv, scrie Fanatik.ro.

Potrivit informațiilor provenite de la Ministerul Finanțelor Publice, Pescarul Hobaia SRL a declarat, în 2021, o cifră de afaceri de doar 12.027 lei și un profit net de 544 de lei, datoriile firmei ajungând la aproape 1,5 milioane lei. În anul 2013, instanța a decis confiscarea unor bunuri în valoare de 1,83 milioane lei, pe care procurorii DNA puseseră sechestru în cadrul dosarului penal în care a fost condamnat. 

Suma respectivă, spuneau procurorii, ar fi fost obținută de o societate comercială care a încheiat contract cu primăria Toporu, după  serie de presiuni făcute de afacerist asupra primarului comunei. 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou