Best Dental

Nicușor Constantinescu, pus sub acuzare în dosarul elicopterului SMURD, prăbușit în Siutghiol

Mălina Andrei, 31 martie 2015, Ora 13:58

  • print
  • |
nicusor-constantinescu-pus-sub-acuzare-in-dosarul-elicopterului-surd-prabusit-in-siutghiol-46159-1.jpg

Nicuşor Constantinescu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţionarea unui elicopter pentru intervenţii de salvare în situaţii de urgenţă în zona de graniţă din județul Constanța, România și Districtul Dobrich, Bulgaria.

Şeful CJ Constanţa este acuzat că a dat ilegal un milion de lei unei firme care să se ocupe de operarea, mentenanţa şi reperaţiile elicopterului, deşi SMURD se oferise să facă gratuit aceste operaţiuni. Nicuşor Constantinescu este acuzat astfel de abuz în serviciu.

Constantinescu a achiziționat în 2011 acest elicopter de care era nevoie în zonă. În 2013 l-a atribuit ilegal unei firme un contract de achiziție publică având ca obiectiv serviciul medical aerian.

Elicopterul, prăbușit în decembrie anul trecut cu 4 persoane la bord, aparţinea Consiliului Judeţean Constanţa. După debarcarea lui Nicusor Constantinescu de la șefia instituției, Consiliul Județean Constanța a decis să predea aparatul către Inspectoratul General de Aviație (IGAv) al MAI, pentru a fi introdus în rețeaua SMURD și operat gratuit de piloții Ministerului de Interne.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:24