Ofițeri sub acoperire au stat 2 ani în Vămi! Șoferii-polițiști dădeau șpagă și filmau totul

Anca Bratu, 19 ianuarie 2023, Ora 15:07

  • print
  • |
ofiteri-de-acoperire-au-stat-2-ani-in-vami-oferii-politi-ti-dadeau-paga-i-filmau-totul-47315-1.jpeg

„La Borș era 50 de euro." Răspunsul polițistului de frontieră: „Știu treaba asta". REPORTER DE IAȘI a intrat în posesia unor stenograme din dosar: polițiști sub acoperire au fost transformați în șoferi de dube pentru transport persoane pe ruta R. Moldova-Germania.

Polițiști de frontieră și vameși cereau mită când ceva părea în neregulă. Sunt imagini filmate și înregistrări ambientale culese de DNA din 2020 până în prezent. Acțiune a DNA Iași ca în filme. Mai multe luni, ofițeri DGA sub acoperire și câțiva colaboratori cu identitate atribuită s-au dat drept cărăuși de oameni și bagaje pe ruta Republica Moldova - România - Germania. Misiunea anchetatorilor a avut drept scop identificarea vameșilor și polițiștilor de frontieră șpăgari care permit trecerea persoanelor și a mărfurilor fără actele necesare, scrie Libertatea.ro.

Pe 17 ianuarie, 8 persoane au fost reținute, iar alte 15 plasate sub control judiciar. „În perioada 2021 - 2022, inculpații (...), lucrători vamali și polițiști de frontieră, în mod repetat, ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 20 și 250 euro de la persoane care efectuau activități de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers", au arătat procurorii DNA. În exclusivitate, REPORTER DE IAȘI a intrat în posesia unor detalii de culoare din această speță, inclusiv a mai multor stenograme aflate la dosar. Dosarul a fost constituit „in rem" la sfârșitul anului 2020 cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită. Existau date că, în 2020, vameși și polițiști de frontieră de la granița dintre Moldova și România au pretins și primit, în mod repetat, sume de bani cu titlul de mită de la cetățeni care efectuau transport de persoane și coletărie.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou