Ovidiu Tender, condamnat la11 ani de închisoare

Mălina Andrei, 16 decembrie 2014, Ora 17:23

  • print
  • |
ovidiu-tender-condamnat-la11-ani-de-inchisoare-44822-1.jpg

Tribunalul București a dat decizia în Dosarul Rafo. Astfel, Ovidiu Tender a fost găsit vinovat și condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare.

Decizia nu e definitivă.

Aceasta este o primă decizie după opt ani de când dosarul a fost trimis în judecată.

Tender este acuzat de un prejudiciu de 43,7 milioane de dolari. Atât Tender cât și Marian Iancu sunt acuzaţi de procurori de preluarea ostilă şi spolierea companiei CAROM.

Pe 23 august 2006, DIICOT l-a trimis în judecată pe Ovidiu Tender, într-un dosar instrumentat chiar de Alina Bica, fostul şef al DIICOT. În acest dosar, Ovidiu Tender este acuzat pentru mai multe infracţiuni economice, alături de Marian Alexandru Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

Practic, Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat nelegal controlul companiei CAROM SA Oneşti (companie care a făcut parte înainte de 89 latforma Petrochimică Oneşti). DIICOT susţine în actul de acuzare că Tender şi Iancu au prejudiciat CAROM SA cu 1.400 de miliarde de lei vechi, prejudiciu stabilit pentru anul 2003, adică 43,7 milioane de dolari. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele CAROM prin intermediul unui circuit financiar complex.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou