Best Dental

Percheziți DNA la Primăria Timișoara. Procurorii verifică retrocedările din ultimii ani

Ziarul Atac, 28 aprilie 2015, Ora 09:27

  • print
  • |
percheziti-dna-la-primaria-timisoara-procurorii-verifica-retrocedarile-din-ultimii-ani-46398-1.jpg

Direcția Națională Anticorupție desfășoară percheziții în cursul zilei de marți, la sediul Primăriei Timișoara.

Anchetatorii verifică dosarele prin care s-au restituit case în baza legii 112/1995. Acţiunea are loc în urma unor controale ale Corpului de Control al premierului, care a descoperit nereguli şi a sesizat DNA.

Printre beneficiarii acestei legi se numără magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi care au pus mâna pe mai multe case pe de bulevardul C.D. Loga din Timişoara, scrie opiniatimisoarei.ro.

Una dintre persoanele care au beneficiat de o astfel de locuinţa este Vasile Bîc, actualul prim-procuror al Tribunalului Timiş. Acesta şi-ar fi cumpărat locuinţa cu patru camere şi dependinţe cu suma de 8.500 de lei noi. Achiziţia locuinţei de către prim-procurorul Tribunalului Timiş a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Potrivit legii 112, locuinţele naţionalizate puteau fi vândute chiriaşilor care le ocupau. La Primăria Timişoara, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se permitea vânzarea unor astfel de locuinţe celor care nu erau chiriaşi în momentul intrării în vigoare a legii. Din această comisie făceau parte fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miut, şi Liviu Barbu, fostul şef al Administraţiei Domeniului Public.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:23