Percheziții la Primăria Ploiești. Primarul Iulian Bădescu, audiat la DNA

Mălina Andrei, 3 martie 2015, Ora 10:21

  • print
  • |
perchezitii-dna-la-primaria-ploiesti-45823-1.jpg

Procurorii DNA au descins marţi dimineaţă în sediul Primăriei Ploieşti, dar şi la locuinţa edilului Iulian Bădescu. Percheziţiile au loc într-un dosar ce vizează modul în care Consiliul Local a finanţat echipa de fotal Petrolul Ploieşti.

Se pare că este vorba despre Dosarul "Asociaţia Lupii Galbeni", în care este implicat și Daniel Capră, finanțatorul celor de la Petrolul.

Suma despre care vorbesc procurorii ar fi de trei milioane de euro şi ar fi ajuns în conturile clubului de fotbal. Iulian Bădescu va fi dus la audieri la DNA.

"O singură dată au fost audieri. Atunci eram în calitate de martor. Acum nu ştiu exact calitatea. Probabil că o să aflu după ce ajung la DNA pentru audieri. Pozitia mea e aceeaşi. Totul a fost legal din punct de vedere al finanţării. Noi, practic, nu am finanţat echipa Petrolul Ploieşti, am finanţat perfomanţa echipei. FC Petrolul Ploieşti e o societate privată, ea nu a aparţinut niciodată Primăriei municipiului Ploieşti şi are acţionari privaţi", a spus primarul Iulian Bădescu pentru Digi 24.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele echipei Petrolul. Pentru că echipa a câştigat Cupa României şi s-a clasat pe locul 3 în Liga I, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani folosiţi, conform contractului, pentru salarii şi premii.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou