Poliția Română, luată în vizor de DNA - descinderi în dosarul achizițiilor de căști și bastoane

Mirela Ene, 4 aprilie 2023, Ora 14:48

  • print
  • |
politia-romana-luata-in-vizor-de-dna-descinderi-in-dosarul-achizitiilor-de-ca-ti-i-bastoane-47747-1.jpeg

Procurorii DNA au descins la IGPR, într-un dosar care vizează achizițiile de căști și bastoane pentru Poliția Română. Potrivit Realitatea PLUS, contractul se ridică la aproximativ 500.000 de lei. Direcția anchetează modul în care s-a desfășurat licitația. 

Poliția Română a fost luată în vizor de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Astfel, sunt efectuate percheziții într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au informat că efectuează percheziții la Poliția Română într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale", a transmis Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un comunicat.

Procurorii efectuează percheziții domiciliare

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, marți se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice.

„În cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice", a transmis DNA.

Perchezițiile au loc la Inspectoratul General al Poliției Române

Potrivit informațiilor publicate de G4Media, perchezițiile au loc la Inspectoratul General al Poliției Române și la sediul companiei SC Tradeco Engineering DGC.

Sursa menționată notează că acționarii Tradeco Engineering DGC sunt George-Claudiu Drăgoi și Lidia Rusu. Totodată, George-Claudiu Drăgoi este și administrator al Tradeco Engineering DGC.

De asemenea, dosarul vizează achiziția a 4.000 de bastoane și 4000 de căști de protecție considerate neconforme cu standardele de calitate. Sursa menționată notează că acestea ar avea o valoare de aproximativ 500.000 mii lei.

IGPR, reacție la perchezițiile DNA

„Pentru aflarea adevărului și clarificarea cât mai rapidă a situației de fapt, ca de fiecare dată, instituția pune la dispoziția celorlalte autorități documentele necesare", a transmis IGPR, după ce DNA a anunțat percheziții la Poliția Română.

„Poliția Română sprijină toate activitățile de verificare, derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu. Pentru aflarea adevărului și clarificarea cât mai rapidă a situației de fapt, ca de fiecare dată, instituția pune la dispoziția celorlalte autorități documentele necesare", a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou