Best Dental

Procurorii au extins urmărirea penală față de Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu

Ziarul Atac, 20 mai 2015, Ora 14:38

  • print
  • |
procurorii-au-extins-urmarirea-penala-fata-de-radu-pricop-ginerele-lui-traian-basescu-46512-1.jpg

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, a fost audiat, miercuri, la DNA în dosarul în care este suspectat de complicitate la şantaj. Procurorii au decis să extindă urmărirea penală faţă de Pricop.

Ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, Radu Pricop, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori. Potrivit Agerpres, la intrarea în sediul DNA, el nu a făcut nicio declaraţie presei.

Radu Pricop este acuzat și de instigare la fals în declarații. Pricop l-ar fi îndemnat pe Sergiu Lucinschi să declare date nereale în fața notarilor, după ce în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Pricop i-a oferit inculpatului Lucinschi ca soluţie pentru obţinerea unei sume de 2.000.000 euro de la un om de afaceri, încheierea cu acesta din urmă a unui contract de împrumut, potrivit comunicatului DNA. Lucinschi ar fi trebuie să declare notarului că, în perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectivă, cu titlu de împrumut.

"Concret, inculpatul Lucinschi Sergiu trebuia să declare, în mod nereal, în faţa notarului public că, în perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectivă, cu titlu de împrumut.

Prin această conduită, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celălalt inculpat să comită infracţiunea de fals în declaraţii, consumată la 17 martie 2015, cu ocazia încheierii contractului respectiv", precizează DNA, într-un comunciat de presă.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:25