Procurorii DNA face percheziții la primăria Iași! Mihai Chirică, suspiciune de corupție

Anca Bratu, 12 decembrie 2022, Ora 10:18

  • print
  • |
procurorii-dna-face-perchezitii-la-primaria-ia-i-mihai-chirica-suspiciune-de-coruptie-47122-1.jpeg

Procurorii DNA au descins încă de la primele ore ale dimineții la Primăria din Iași. Ei sunt însoțiți de un echipaj de jandarmerie. Sunt suspiciuni de corupție în privința primarului Mihai Chirică. 

Procurorii au început perchezițiile la Serviciul de Urbanism și la Serviciul Registratura-Comunicare, conduse de Vasile Tiron. Procurorii vor să aibă acces la toată arhiva Serviciului de Urbanism care este ținută în cladirea CIC din spatele Primăriei. DNA a așteptat ca primarul Mihai Chirică să se întoarcă din vizita în Israel. Edilul a fost însoțit și de Vasile Tiron.

La începutul descinderii, DNA a sigilat birourile de la Urbanism și Comunicare și a scos toți angajații pe holuri. Jandarmii stau și păzesc intrările pentru a nu pătrunde nimeni. Procurorii au ajuns înaintea lui Chirică la sediul Primăriei din Iași. Primarul a fost văzut intrând în instituție în jur de ora 9.00. Primele informații arată că este vorba de o speță mai complexă anchetată de procurorii DNA. În acest caz ar fi implicați cei mai mari dezvoltatori imobiliari din oraș.

De ce au descins procurorii DNA la Primăria din Iași

Informațiile din presa locală susțin că unul din subiectele descinderii o reprezintă Afacerea Vixen. Este vorba de un bloc construit în zona Moara de Vânt pe o autorizație de casă. Subiectul anchetei DNA este reprezentat de edificarea falsificata a acestui imobil. Primarul a semnat personal edificarea în luna februarie a anului 2020.

Edilul și-a dat acordul deși, a fost prezentat un act de respingere a recepției, tocmai pentru că se construise un bloc în loc de două case. Chirică a trecut peste datele prezentate de propriii subordonați și a semnat actul. În 2022, după anchetele de presă și descinderile procurorilor la poarta Primăriei, același Mihai Chirica refuză să autorizeze mansardarea aceluiași imobil. Primarul din Iași a declarat, în acea perioadă, că „Acest dezacord este similar unui autodenunț: fără edificarea pe care primarul însuși a semnat-o și pe care acum tot el o contestă, acest bloc n-ar fi fost intabulat și apartamentele n-ar fi fost scoase la vânzare", informează Reporter Iași.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou