Update: Rudel Obreja, a fost reținut de DNA

Mălina Andrei, 2 februarie 2015, Ora 15:01

  • print
  • |
rudel-obreja-retinut-de-dna-45432-1.jpg Update

Update: Rudel Obreja a fost reţinut luni seară pentru 24 de ore,  urmând să ajungă în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Rudel Obreja fost acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu. Rudel Obreja a declarat la ieșirea de la DNA că totul este o înscenare, ca și în cazul Vîntu.

"Este o înscenare. Acesta este un dosar fabricat. Au găsit şi ei un moldovean pe care l-au pus să zică că mi-a dat bani", a strigat Rudel Obreja, în timp ce era dus cu cătuşe la mâini din sediul DNA în maşina cu care urma să fie transportat la arest.

Procurorii DNA au făcut luni 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute". Nouă persoane au fost duse la audieri la sediul central al DNA, printre care primarul din Lupeni - Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT, şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

Fostul șef al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja a fost adus luni cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București, în iulie 2011, scrie Agerpres.

La DNA este adus și omul de afaceri Adrian Gărdean. Cei doi au fost ridicați în urma perchezițiilor care au avut loc luni la domiciliile acestora. La venirea la DNA, Rudel Obreja a declarat că banii au fost primiți legal.

Rudel Obreja a declarat că toți banii au fost luați în mod legal.

"Toate sumele au fost luate prin bancă și sunt toate legale", a afirmat Obreja.

"Nu trebuia licitație pentru că era o singură societate care avea exclusivitate pentru tot ce însemna Gala Bute", a precizat el.

"Tot ce am făcut în Gala Bute a fost legal", a mai spus fostul președinte al Federaţiei Române de Box înainte de a intra la audieri.

Mai multe percheziții au avut loc, luni dimineață, la domiciliul lui Rudel Obreja, în dosarul "Gala Bute".

Procurorii DNA vor audia, luni, opt persoane în dosarul "Gala Bute", în care sunt vizate noi fapte de corupţie privind foşti angajaţi ai Ministerului Dezvoltării, printre cei care vor fi duşi la DNA pentru a da declaraţii fiind şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box se află în arest la domiciliu într-un alt dosar, în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou