Soţul Alinei Bica, pus sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală

Ziarul Atac, 3 iunie 2015, Ora 12:26

  • print
  • |
sotul-alinei-bica-suspect-intr-un-dosar-de-spalare-de-bani-si-evaziune-fiscala-46540-1.jpg

Mircea Bica, soţul Alinei Bica, a fost ridicat, miercuri dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute de procurorii DIICOT Braşov. El este cercetat pentru evaziune fiscală şi a fost dus la audieri la Braşov.UPDATE Mircea Bica, soţul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, a fost pus sub control judiciar.

UPDATE Procurorul șef al DIICOT Brașov, Cătălin Borcoman, a declarat că Mircea Bica este suspectat că a comis, prin intermediul unei firme, două infracțiuni de evaziune fiscală, în cuantum de 88.000 lei și o tentativă la infracțiunea de evaziune fiscală.

În acest dosar, sunt implicate trei firme din Făgăraș care activează în domeniul construcțiilor, care beneficiau de lucrări publice, iar pentru a nu plăti impozit pe profit și TVA au folosit firme "fantomă", prin intermediul cărora erau înregistrate cheltuieli fictive.

În cursul zilei de astăzi, unsprezece persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Braşov.

Procurorii DIICOT Braşov efectuează, miercuri dimineaţă, zece percheziţii la mai multe firme importante în domeniul construcţiilor din Făgăraş, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. Liderul grupului infracțional a fost denunțat de omul de afaceri Ovidiu Tender.

Surse judiciare citate au precizat că liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunţul lui Ovidiu Tender de la DNA, potrivit căruia acesta ar fi luat, împreună cu soţul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC.

Potrivit aceloraşi surse, Bica are o firmă de afine şi este suspectat că a scăzut şi el facturi în sumă de 80.000 lei.

Prejudiciul creat prin evaziune fiscală este de aproximativ şapte milioane de lei, iar prin spălare de bani de circa 3,4 milioane de lei.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou