Teroristul Omar Hayssam a cerut să fie eliberat

Alin Cătălinoiu, 17 noiembrie 2023, Ora 11:08

  • print
  • |
teroristul-omar-hayssam-a-cerut-sa-fie-eliberat-48050-1.jpg

 Problemele medicale nu au impresionat instanța - Omar Hayssam rămâne în închisoare

Judecătoria Moreni a respins vineri, 17 noiembrie, cererea de liberare condiționată formulată de Omar Hayssam, condamnat în mai multe dosare, printre care și cel de terorism legat de răpirea jurnaliștilor români în Irak în 2005. Hotărârea poate fi contestată la instanța superioră.

Solutia pe scurt: „Respinge ca neîntemeiată cererea. Menţine termenul pentru rediscutarea cererii după data de 25.10.2024. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.”

Sirianul Omar Hayssam a jurat marți, în fața magistraților de la Judecătoria Moreni, că s-a schimbat în închisoare și a solicitat să fie liberat condiționat pe motive medicale.

Hayssam, condamnat în mai multe dosare, printre care răpirea jurnaliştilor români în Irak, a fost adus marți la Judecătoria Moreni în scaun cu rotile. El și avocatul său au spus instanței că starea de sănătate a sirianului s-a agravat și că tratamentul cu morfină nu-și mai face efectul.

Doar noaptea anterioră, le-a spus Hayssam judecătorilor, a făcut 14 injecții pentru a face față durerilor. Tot pentru a-i îndupleca pe judecători, sirianul a menționat că în perioada în care a stat în detenție a scris două cărți de poezii și o autobiografie.

Pentru a-și rezolva problemele de sănătate, Hayssam ar trebui să se opereze în Suedia sau SUA pentru că în Romania operația specifică nu se mai face din 2019, a susținut avocatul. Soția sirianului a menționat că se va ocupa personal de îngrijirea lui, dacă va fi liberat.

Hayssam, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, în regim de maximă siguranță. Avocatul susține că toate criteriile de liberare condiționată sunt îndeplinite, astfel că Hayssam ar trebui să poată ieși din penitenciar.

Mai multe condamnări

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În noiembrie 2015, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013.

Nr. unic (nr. format vechi) : 3226/262/2023

Data inregistrarii 13.10.2023

Data ultimei modificari: 17.11.2023

Sectie: .

Materie: Penal

Obiect: liberarea condiţionată (art.587 NCPP)

Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte

OMAR HAYSSAM Condamnat

OMAR HAYSSAM / CAB. AV. BAICU MIHAI Condamnat

 

Şedinţe

17.11.2023

Ora estimata: 09:00

Complet: C1 PENAL ARESTATI amanare

Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea. Menţine termenul pentru rediscutarea cererii după data de 25.10.2024. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Document: Hotarâre  942/2023  17.11.2023

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou