Toni Greblă rămâne în libertate. Instanța a respins cererea DNA de arestare la domiciliu

Mălina Andrei, 11 martie 2015, Ora 17:04

  • print
  • |
toni-grebla-ramane-in-libertate-instanta-a-respins-cererea-dna-de-arestare-la-domiciliu-45903-1.jpg

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri, cercetarea lui Toni Greblă, în libertate. Decizia magistraților nu este definitivă.

Procurorii DNA vor face contestație la decizia ÎCCJ. Judecătorii de drepturi și libertăți, care vor fi în număr de doi, vor lua decizia finală.

Toni Greblă, fost judecător al CCR, a ieşit, miercuri, la prânz, din arestul Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere, emisă marţi de procurori, a expirat. Procurorul de caz a cerut ca Greblă să fie arestat la domiciliu.

Judecatorii au considerat că sunt neîntemeiate argumentele procurorilor pentru arestarea fostului judecător. Mai mult decat atât avocatul său susține că procurorii au audiat doi martori privind vânzarea celor 50 de capre abia după reținerea lui Greblă. Martorii au negat acuzațiile care i se aduc judecătorului.

"Din punctul nostru de vedere nu a săvârșit nicio faptă penală. Un avocat a venit să se autodenunțe să nu aibă probleme cu un contract de vânzare-cumpărare a acelor capre. Cei doi martori nu au confirmat denunțul. Audierea s-a facut dupa reținere", a spus avocatul.

Grebă este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină şi rochii pentru soţie.

Toni Greblă a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi transferat în arestul Poliţei Capitalei. Fostul judecător a precizat că măsura de reţinere a sa este una excesivă.

Avocatul său a declarat că Toni Greblă nu şi-a recunoscut faptele. "Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru că ar fi încercat prin persoane interpuse să vândă 50 de capre", a explicat avocatul fostului judecător.

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou