Traian Băsescu, 58 de dosare penale în 10 ani de mandat

Mălina Andrei, 21 ianuarie 2015, Ora 19:21

  • print
  • |
traian-basescu-58-de-dosare-penale-in-10-ani-de-mandat-45271-1.jpg

Traian Băsescu a fost implicat, în cei 10 ani de mandat, în nu mai puţin de 68 de dosare penale.

În cele două mandate prezidenţiale, fostul preşedinte a fost implicat în 68 de dosare penale, a anunţat, miercuri, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Dosarul înregistrat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află în curs de soluţionare, iar dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fiind dispusă, la data de 5 noiembrie 2008, soluţia de neîncepere a urmăririi penale în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. d din vechiul Cod de procedură penală", conform răspunsului oficial al Parchetului instanţei supreme.

În prezent, conform sursei menţionate, în instrumentarea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se mai află un singur dosar penal.

"La Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în perioada martie 2004 - aprilie 2014, au fost înregistrate un număr de 58 de cauze penale, din care soluţionate 53. Două cauze au fost conexate la o alta soluţionată în cursul anului 2007 cu neînceperea urmăririi penale, în baza art. 10 lit. f din Codul de procedură penală.

Alte două dosare au fost declinate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, respectiv la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Dosarul înregistrat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află în curs de soluţionare, iar dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fiind dispusă, la data de 5 noiembrie 2008, soluţia de neîncepere a urmăririi penale în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. d din vechiul Cod de procedură penală.

Cât despre DNA, se pare că au fost patru cauze penale, din care doar una nu a fost soluţionate, vorbim chiar de dosarul "Flota", în care toate persoanele au primit NUP. Traian Băsescu este singurul care mai aşteaptă o soluţie, care încă nu a venit din partea procurorilor.

În ceea ce priveşte DIICOT, acolo au fost înregistrate şase dosare penale, din care cinci sunt încă în curs de soluţionare, iar unul a fost clasat prin ordonanţă de urgenţă."

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou