Turiștii greci implicați în accidentul de la Pasajul Unirii vor da în judecată autoritățile din România și agențiile de turism

Diana Ionescu, 29 decembrie 2022, Ora 09:48

  • print
  • |
turi-tii-greci-implicati-in-accidentul-de-la-pasajul-unirii-vor-da-in-judecata-autoritatile-din-romania-i-agentiile-de-turism-47207-1.jpg

Pasagerii greci implicați în accidentul de la Pasajul Unirii vor da în judecată autoritățile din România și agențiile de turism. Informația a fost făcută publică de una dintre victimele accidentului în urma căruia un bărbat de 53 de ani și-a pierdut viața. 

Pasagerii plecase la bord cu 47 de turiști greci, care proveneau din orașele Volos și Larissa. Între ei se afla și Maria Thersiti, care a acceptat să vorbească cu presa din Grecia despre clipele de dinaintea impactului.

„Făceam opriri la fiecare 2 ore și jumătate, în funcție de unde găseam următoarea parcare și pauza era la 20 de minute. Având în vedere condițiile drumului, șoferul mergea încet, am înțeles cu toții asta", a spus Maria publicației elene In.gr.

Întrebată dacă își va căuta dreptatea în instanță, Maria Thersiti a spus: „Asta e sigur, mi-aş dori să fim cu toţii doar răniţi şi ca persoana care a murit să fie încă în viaţă. Din păcate, acum că există un mort și pentru că deja în România au mai avut loc și alte accidente în același loc, când vom ieși din toate astea și după înmormântare, încet-încet ne vom organiza să ne îndreptăm împotriva ambelor agenții de turism, Volos și Larissa, dar și împotriva autorităților române".

Conform sursei citate, călătoria a fost organizată de două birouri de turism. Una dintre ele a rezervat autobuzul și șoferul, în timp ce cealaltă agenție de turism a organizat tot restul vacanței.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere a declarat pentru Gandul că șoferul grec al autocarului implicat în accidentul de la Pasajul Unirii, soldat cu moartea unei persoane, este principalul vinovat pentru această tragedie, pentru că nu a respectat indicatoarele de circulație. Potrivit lui Lucian Diniță, autoritățile locale ar fi trebuit să impună totuși echipaje de Poliție locală la intrările în Pasaj, încă de la primul incident din acest loc, din luna septembrie, pentru a preveni astfel de accidente grave.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, este de părere că șoferul grec al autocarului implicat în accidentul grav de la Pasajul Unirii ar fi putut să evite tragedia dacă era atent și respecta indicatoarele din zonă.

„Acolo există niște indicatoare, și verticale, și pe jos, dar și niște limitatoare de înălțime care nu au fost respectate. Din acest punct de vedere, vina îi aparține șoferului, care nu are nicio scuză. Iar în orice loc în care ai astfel de limitatoare de înălțime, există și rute ocolitoare. În cazul nostru, șoferul putea să aleagă să circule pe la suprafață, fără probleme. Astfel de limitatoare există în toată lumea, și în Italia, și în Franța, și în Austria. Nu le-au inventat românii. Se pune totuși problema greutății acelei porți, care, putea să cadă și pe alte mașini, și ar fi fost o tragedie și mai mare", a declarat Lucian Diniță pentru Gândul. 

Un autocar în care se aflau 48 de cetățeni greci, 47 de pasageri și șoferul, a intrat în limitatorul de înălțime. Bara de metal s-a aplecat foarte mult, dar nu s-a desprins, astfel încât autocarul a fost strivit la mijloc, iar o persoană a decedat. 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou