Unchiul comisarului Zacornea, implicat în moartea unui fierar. Au sudat un proiectil din timpul războiului

Ziarul Atac, 7 septembrie 2015, Ora 09:55

  • print
  • |
unchiul-comisarului-zacornea-implicat-in-moartea-unui-fierar-au-sudat-un-proiectil-din-timpul-razboiului-46656-1.jpg

# O moarte stupidă caută vinovaţii # Au sudat un proiectil, finalul fiind dramatic # Este implicat nepotul lui Vasile Zacornea, şeful Serviciului public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor # Fostul şef al instituţiei, Tudor Minea, si-a pierdut locul de muncă după ce Zacornea a indicat că cel dintâi se află băut la volan

 

O moarte stupidă caută vinovaţii.
La începutul acestui an, pe data de 30 aprilie, un gospodar din satul Mânzăteşti, comuna Ungheni, s-a îndreptat către fieraria pe care o deţinea, la care lucrau din străbuni membrii familiei Andrieş. Fierarul cu pricina se numeşte Constantin Andrieş, şi la acea dată avea 40 de ani, căsătorit cu Mihaela, însărcinată în două luni, plus, tată a două fetiţe în vârstă de şase şi zece ani. Ajunşi la fierărie, doi consăteni, încălziţi bine, au venit cu o problemă ce trebuia numaidecât rezolvată, deoarece satul nu trebuia să se afirme doar prin numărul mare de buni consumatori ci şi prin ideea de buni meseriaşi. Aşadar, cei doi, Eugen Rotariu şi Constantin Pârţac, au venit cu un proiectil de prin războaiele trecute, tocmit de la un bătrân din sat care făcea colecţie în podul casei. L-au convins cu o sticlă de vin pe Nicolae Tifoş, în vârstă de 70 de ani, cunoscut în zonă ca traficant de muniţie. Fierarul s-a conformat cerinţelor şi a început să sudeze proiectilul pentru că Eugen Rotariu avea nevoie de o sculă ce putea fi folosită la bătutul ţăruşilor în pământ. Finalul nu se lasă aşteptat fiind unul cât se poate de previzibil: fierarul a fost făcut bucăţi ajungând prin vecini. Beneficiarul execuţiei a scăpat de explozie pentru că nu a intrat în fierărie. S-a ales cu o uşoară surzenie şi faţa vânătă de spaimă. Parcă ştia ce se poate întâmpla. Însă, colegul de proiect a intrat cu fierarul în atelier pentru a ţine ţeava ce urma să fie sudată. Ca prin minune, a rămas fără doar trei degete. Şi-ar fi făcut cruce de bucurie că trăieşte, dar nu mai avea cu ce.

Terorişti
Povestea, văzută prin ochii fratelui victimei, Doru Andrieş, ne arată că această moarte stupidă putea fi evitată. În ziua respectivă, înainte de accident, Doru s-a gândit să-şi viziteze fratele. În prispa fierăriei îi vede pe Rotariu şi Pârţac rânjind complice. Nu s-a lăsat impresionat de acest tablou, privirea fugind spre proiectilul de 40 de centimetri amplasat ţanţoş, gata de tăiere. "I-am întrebat: ce faceţi, sunteţi nebuni, ce-i cu proiectilul ăla? S-au uitat râzând la mine şi mi-au spus că sunt terorişti. Am spus că sun la Poliţie. Nevasta mea era la câteva case iar telefonul meu era la ea. M-am dus să sun la Poliţie. Între timp, s-a auzit bubuitura. A venit ambulanţa dar nu avea cu ce să-l resusciteze. Până a venit SMURD-ul, fratele meu s-a dus. Scăpa dacă se ducea să mănânce. Nevasta lui i-a spus să vină la masă, dar a zis că are ceva de făcut", a spus pentru 7est, Doru Andrieş.

Rudă cu şeful de la Permise
Eugen Rotariu este unchiul lui Vasile Zacornea, şeful de la Permise din Iaşi. Ţăranii din Mânzăteşti cred că Zacornea ar fi intervenit pentru a-l scoate basma curată. Contactat telefonic, Comisarul Zacornea a declarat că nu se dezice de ruda sa, dar nici până într-acolo încât să intervină pentru aceasta. "Doamne fereşte! Este ruda mea, este fratele mamei, dar asta nu înseamnă că aş fi intervenit cu ceva. Ce puteam să fac eu, să vorbesc cu cine? Cetăţenii de acolo pot să creadă orice. Este absurd! Nu pot să neg existenţa unei rude. Ce s-a întâmplat acolo nu are nicio legătură cu mine. Noi suntem rude acasă. Am fost la spital la el după accident şi atât. Nu m-a sunat niciodată să-mi ceară un favor", susţine comisarul Zacornea.
Zacornea şi-a trădat şeful
Înaintea lui Zacornea, şef la Permise a fost comisarul Tudor Minea. Acesta, însă, a fost prin băut la volan chiar de ziua lui, nu la o distanţă mare de instituţia unde lucra. Toată lumea s-a mirat la auzul acestei veşti mai ales că a fost oprit de colegi în trafic. Până la urmă s-a aflat că turnătorul a fost chiar Vasile Zacornea. Motiv pentru care se află în acest moment la şefia instituţiei.

Au spus că victima vroia să se sinucidă
Rudele victimei sunt nemulţumite pentru că poliţiştii nu au mişcat niciun deget, considerând că nimeni nu poate fi tras la răspundere. Abia acum două săptămâni martorii au foist audiaţi la Poliţia Municipiului. Doru Andrieş susţine că a cerut declaraţia lui Rotariu. "Acum două săptămâni am fost chemaţi la audieri. În delaraţie, Rotariu a scris că fratele meu vroia să se sinucidă pentru că nevasta vroia să divorţeze. Cum vine asta? Îl ajuţi pe om să se omoare. Acum vrem să facem plângere penală, dar la IML (Institutul de Medicină Legală) nu se elibereză certificatul. Mi s-a spus că poate dura şi un an dacă nu plătesc 4000 de lei", a mai spus Doru Andrieş.

Vor despăgubiri
Văduva fierarului este pusă pe fapte mari. Vrea insistent ca cineva să plătească pentru moartea soţului. De aceea, a angajat un avocat din Iaşi pentru a-i apăra interesele. Asta, după ce a fost refuzată de mai mulţi avocaţi care nu s-au apropiat de dosar pentru că era implicată ruda comsarului Vasile Zacornea. Deja au fost sesizaţi procurorii pentru accelerarea anchetei. "Confirm intrarea în acest dosar. Nu fac alte comentarii", a declarat avocatul ieşean, Gianina Poroşnicu.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou