Cătălin Crişan vă recomandă: Jambon fiert în vin
Ziarul Atac, 21 octombrie 2009, Ora 22:19
- |
- Tweet
Ingrediente: Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o căpăţână de usturoi, trei litri de vin alb.
Mod de preparare: Pulpa se curăţă de os, se rade cu cuţitul pentru ca şoriciul să fie alb şi curat şi se spală cu apă rece. Se sărează şi se piparează uşor, se pune la fiert în apă calda în care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul şi piperul. Se fierbe la foc mic până când apa, care a acoperit la început jambonul, a scăzut cu două degete sub nivelul iniţial. Atunci se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă două ore. Se răceşte în vasul în care a fiert. Se scoate, se stinge bine, dându-i forma pe care a avut-o iniţial, se leagă cu sfoară subţire şi se lasă în curent de aer pentru a se usca. Pentru o păstrare îndelungată, jambonul se ţine o zi la fum. Poftă Bună!