Despre meditaţiei

Ziarul Atac, 9 decembrie 2009, Ora 21:56

  • print
  • |
despre-meditatiei-1.jpg

Iţi este greu să te desprinzi de stresul cotidian? Ai mereu mintea agitată şi simţi ca eşti expus la nenumăraţi factori de stres, carora le faci faţă din ce în ce mai greu? Dacă ai răspuns afirmativ la aceste întrebări - şi oare cine nu răspunde astfel în zilele noastre - atunci poate că meditaţia va fi o soluţie în drumul tău spre pacea interioară.

Meditaţia este o practică straveche de mii de ani, pentru relaxarea corpului fizic, calmarea emoţiilor, liniştirea minţii şi deschiderea noastră către lumile superioare şi înţelegerea superioară.
În momentul de evoluţie în care ne aflam pe Terra, foarte mulţi oameni conştientizeazaă faptul că au nevoie de ceva mai mult în viaţă decât confortul material sau succesul financiar. Este din ce în ce mai vizibilă dorinţa oamenilor de a răspunde chemarii lăuntrice a minţii superioare, căutând răspunsuri la întrebări cu privire la scopul existenţei.

Viaţa noastră poate fi asemuită cu un canal TV. Dacă noi recepţionăm doar un anumit canal TV, nu înseamnă că celelalte canale nu există. Meditaţia şi accesarea planurilor lăuntrice înseamnă, pur şi simplu, învăţarea felului în care să accesam celelalte canale. Ea ne permite să trecem dincolo de gândirea noastra limitată. E posibil, ca la început, când dorim sa reacordam televizorul pentru a recepţiona un alt canal, să existe paraziţi de imagine şi imaginea să nu fie stabilă. Prin perseverenţă, acest canal “lăuntric”, devine clar şi acordarea la el va fi uşor de făcut. E nevoie de practică şi de răbdare. Însă beneficiile meditaţiei în viaţa noastră sunt inestimabile. Ce putem realiza prin meditaţie:

1. Acordarea şi realinierea frecvenţei noastre.
Astfel, ne putem destresa mai uşor, putem să creăm sentimente de pace şi linişte lăuntrică profundă, să mărim coeficientul de lumină din câmpurile noastre de energie, să curăţăm structura celulară de toxine, emoţii şi gânduri negative, să vindecăm structura celulara şi să eliminăm bagajul emoţional negativ, să regenerăm celulele şi să creăm o stare de sănătate radiantă, să creăm un câmp electromagnetic de protecţie în jurul fiinţei noastre.

2. Deschiderea către călăuzirea lăuntrică.

Cea mai bună metodă de a ne acorda la ceea ce vrea să ne transmită sufletul nostru este de a fi tăcuţi, de a ne acorda la Sursa Universală prin respiraţie şi de a cere.

În momentul în care reuşim să ne liniştim mintea, putem cere călăuzire şi putem să ascultăm răspunsurile care ni se dau. Trebuie însă să învăţăm să ascultăm. Un aspect al societăţii occidentale este că oamenii caută întotdeauna să găsească răspunsuri în afara lor, la părinţi, cunoştinte, aşteptând să li se dicteze cum să-şi ducă viaţa.

Cu toate acestea, dacă acceptăm premisa ca nimeni nu ne cunoaşte asa cum ne cunoaştem noi şi că păstrăm în memoria celulară toate răspunsurile la toate întrebările noastre, atunci poate că ar trebui să mergem în interior şi să ne deschidem faţă de aceste răspunsuri, prin meditaţie.

3. Dezvoltarea capacităţii de deprogramare şi reprogramare.

Prin meditaţie, putem să ştergem casetele interioare şi să creăm realitatea pe care o dorim, prin eliberarea din cadrul sistemelor de credinţe negative sau limitative. Tot ce trebuie să facem este să găsim un loc liniştit în care să nu fim întrerupţi, să oprim telefonul, să ne acordăm şi să stăm să ne gândim, să privim toate aspectele vieţii noastre şi să le evaluăm unul câte unul. Suntem mulţumiţi de corpul nostru fizic? Ce schimbări putem să facem pentru a-l ajuta să se simtă mai bine? Apoi, viaţa noastră emoţională, relaţiile noastre, sunt satisfăcătoare?

4. Accesarea viziunii noastre interioare.

Prin meditaţie, putem ajunge să descoperim care este rolul nostru în viaţă şi misiunea personală pe care am venit să o îndeplinim. Indicatorul pe care ne putem baza este bucuria. Atunci cand simţim bucurie, suntem pe calea cea bună. Atunci când ne pierdem bucuria, este timpul să începem o nouă etapă şi, poate, să ne îndreptăm energiile în altă parte a lumii fizice. Atunci când călăuzirea noastră interioară este percepută în mod clar, viaţa noastră înfloreşte şi se manifestă esenţa adevarată a ceea ce suntem şi a scopului nostru.

5. Trăirea unei stări de iubire necondiţionată şi de bucurie.

Una din cele mai importante învăţături pe care ni le oferă meditaţia este realizarea faptului că NOI SUNTEM IUBIRE, starea noastră naturală este bucuria şi toate emoţiile există în noi, fiind doar declanşate de evenimentele exterioare.
Aceasta este o parte a procesului de a deveni liber: conştientizarea faptului că totul se află în interior, iar ceea ce se află în jurul tău serveşte doar ca declanşator - dacă le permiţi lucrurilor să te afecteze. Meditaţia este un proces care presupune formarea de noi obişnuinte. Un proces transfigurator, prin care putem afla cine suntem cu adevărat. Chiar dacă, la început, este nevoie de ceva efort pentru a trece de la un stil de viaţă agitat, plin de stres şi condus de “flecăreala minţii”, la un stil de viaţă liniştit, bazat pe bucurie interioară şi seninatate, această călătorie merită! (A.M.)

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou