Greşeli de make-up des întâlnite

Mirela Ene, 25 noiembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
greseli-de-make-up-des-intalnite-36208-1.jpg

Toate femeile vor să fie frumoase şi se machiază cu scopul de a arăta mai bine, dar multe greşim când vine vorba de mici detalii.

Află ce trebuie să eviți pentru a nu gafa.

Aplici fond de ten prea închis, în strat prea gros

O greşeală pe care o fac foarte multe femei este să aplice un fond de ten închis ca nuanţă şi într-un strat foarte gros pentru a ascunde imperfecţiunile şi chiar pentru a conferi tenului un aspect bronzat.

Nimic mai greşit! Dacă vrei să obţii o nuanţă sănătoasă şi naturală a pielii, cel mai bine este să foloseşti produse potrivite, de la firme serioase (nu produse suspecte şi ieftine). Dacă tenul tău are imperfecţiuni, foloseşte un concealer şi o bază de machiaj, dar nu aplica straturi prea groase, pentru că efectul este de „mască mortuară".

Îți acoperi cearcănele cu mult anticearcăn

Pielea din jurul ochilor devine din ce în ce mai subțire pe măsură ce îmbătrânim, făcând ca o acoperire completă cu anticearcăn să arate foarte artificial. Cel mai bun lucru e să folosești puțin anticearcăn și să îl aplici cu o pensulă, spun experții în machiaj, pentru că așa se distribuie în mod egal. Și, important, nu îl folosi decât în locurile unde pielea e mai întunecată, nu peste tot sub ochi.

Colorezi sprâncenele cu dermatograf negru

Sprâncenele nu trebuie să îţi înăsprească faţa, la fel cum nu trebuie să pară două „lipitori" trântite pe fruntea ta. Ele conturează chipul şi trebuie să fie în ton cu culoarea părului, pentru un aspect armonios şi frumos.

Orice ai face, nu trasa o dungă apăsată şi subţire cu creion dermatograf negru în loc de sprâncenele tale. Dacă firele sunt rare, mergi la un salon de cosmetică pentru vopsire, nu te apuca să le smulgi sau să le pictezi tu.

Cum aplici blush-ul

După o anumită vârstă, e complet nerecomandat să mai fie aplicat în centrul obrajilor, în partea cea mai cărnoasă, pentru că atrage atenția asupra pielii care nu mai este fermă. Cel mai bine, spun experții, e să aplici blush-ul pe pomeți, nu foarte aproape de nas și să dai o notă ascendentă cu ajutorul pensulei de machiaj. Evită culorile tari: „Maroul și roșul puternic te fac fie să arăți extrem de trasă la față dacă ești slabă și ca un clovn dacă nu ești", susține un make-up artist. „Alege o culoare neutră, în tonuri de roz, care avantajează orice ten".

Mascara pe genele inferioare

Nu arată deloc bine, accentuează orice rid al ochilor și orice cearcăn. Folosește în schimb, o mascara foarte neagră pe genele superioare, care îți va scoate în evidență ochii. Evită, mai spun experții, și mascara care e foarte groasă și care nu separă genele, pentru că, pe măsură ce îmbătrânim, genele devin mai uscate, crescând riscul ca mascara să se strângă și să cadă.

Creion pe pleoapa inferioară

Tot ce face o linie trasă cu creionul e să îți facă ochii să pară mai mici și să atragă atenția asupra cearcănelor. Folosește creionul doar pe pleoapa superioară și trasează o linie mai puternică către colțul extern al ochiului, susțin experții.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou