Kitty Cepraga vă recomandă: Salata cu cartofi şi ton
Ziarul Atac, 26 noiembrie 2009, Ora 19:35
- |
- Tweet
Ingrediente: şase cartofi medi, trei ouă, o conservă de ton în ulei de aprox 165 gr, trei cepe roşii, două linguri ulei măsline, şase linguri oţet de mere, două linguri muştar şi lămâie.
Mod de preparare: Facem un dressing din două linguri ulei măsline, şase linguri oţet mere şi o lungură de muştar. Dressingul îl facem în funcţie de gust, mie îmi place mai acriso. Facem dressingul cât fierb cartofii ca să se pătrundă uleiul, cu oteţul şi muştarul. Ceapa o tăiem tot la început, peste ceapa tăiata peştişor presărăm. Curăţăm cartofii, îi tăiem în bucăţi egale şi îi fierbem. Fierbem ouăle şi le tăiem rondele. Amestecăm cartofii cu ouăle, ceapa stoarsă şi tonul cu grijă să nu sfărâmăm cartofii. Sărăm, piperăm, adaugăm şi dressingul, amestecăm şi gata! Poftă bună!