Masajul picioarelor - un răsfăţ sănătos

Ziarul Atac, 29 aprilie 2013, Ora 10:34

  • print
  • |
masajul-picioarelor-un-rasfat-sanatos-30521-1.jpg

Masajul picioarelor este o modalitate foarte simplă de a te relaxa, de a te detoxifia şi de a stimula anumite organe interne.

După o zi obositoare de mers pe jos, de purtat pantofi incomozi sau cu toc înalt, picioarele tale se vor bucura de orice clipă de răsfăţ, aşa că pregăteşte-le pentru masaj. Dincolo de faptul că te vei răsfăţa, masajul picioarelor ajută, împreună cu un regim alimentar bine pus la punct, la o detoxifiere puternică a organismului. Totuşi, în acest caz, este recomandat să mănânci multe fructe şi legume, să bei multă apă şi lichide în general şi puţin efort fizic.

Totodată, masajul picioarelor stimulează drenajul limfatic şi întăreşte sistemul imunitar. Iată cum îţi poţi face singur masaj la nivelul picioarelor.

Ai nevoie de:
• un bol de plastic cu apă caldă;
• sare grunjoasa;
• ulei esenţial de eucalipt;
• ulei de măsline sau ulei de masaj;
• un prosop.

Înmoaie-ţi picioarele în apă caldă cu sare pentru 10 minute, iar apoi şterge-le de surplusul de apă.

Amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu 3 picături de ulei esenţial de eucalipt şi masează picioarele curate cu acest amestec. Iniţial, masajul trebuie să înceapă din sus în jos (spre degete) pentru a topi depunerile de grăsime de pe pereţii venelor, iar apoi masajul trebuie făcut în zona tălpii, în special sub degete (legătura cu ficatul).

De asemenea, dacă achiziţionezi o lufă şi masezi pielea picioarelor, vei simţi cum te "curentează" tot corpul. Un alt beneficiu al acestui tratament este acela că îndepărtează toate celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Sursa: Sfatulmedicului.ro

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou