Tendinţe în machiaj pentru sezonul rece

Ziarul Atac, 7 decembrie 2012, Ora 22:28

  • print
  • |
tendinte-in-machiaj-pentru-sezonul-rece-27484-1.jpg

Dacă se întâmplă să fii tot mai des nemulţumită de machiajul ochilor tăi, înseamnă că ai intrat într-o rutină în ceea ce priveşte machiajul.
Tendinţele în machiaj pentru sezonul toamnă/iarnă 2012 vin să te îndemne la creativitate, la abordarea unui look nou în fiecare zi şi la personalizarea tehnicilor în funcţie de stilul abordat.

Intrăm aşadar, cu paşi repezi, în universul unui sezon de modă inedit, unde liberul arbitru şi posibilităţile de exprimare sunt nelimitate. Nu există oprelişti privind nuanţele pe care le putem folosi în machiajul ochilor, nici indicaţii referitoare la grosimea sprâncenelor, ci doar multiple variante de machiaj din care poţi alege.

Care sunt principiile în baza machiajului

Atunci când machiajul ochilor ne transmite atât de multe, este lesne de înţeles că nu vom accentua baza machiajului prea mult. Spre deosebire de sezonul trecut, în care norma era crearea unui look nude, "bare face", unde tenul străluceşte de sănătate, în toamna/iarna anului 2012 vom prefera să minimizăm impactul radiant şi să ne axăm pe intensitatea privirii.

Machiajul ochilor - tehnici şi nuanţe preferate

Accentuarea privirii este de departe, tehnica preferată în machiaj pentru sezonul toamnă/iarnă 2012. În prezentările de modă se observă o multitudine de stiluri realizate cu o paletă restrânsă de nuanţe de farduri şi multă, multă imaginaţie.

La capitolul cromatică va exista o predispoziţie pentru nuanţe cenuşii, brun, bronz, argintiu, albastru cobalt, kaki, verde şi portocaliu intens, o revenire spectaculoasă a rozului şi a altor nuanţe pastelate pentru sezonul rece.

Tehnica smokey eye este preferată pentru nuanţele metalice şi pentru culorile închise (negru, cenuşiu, bleumarin, kaki sau brun), iar culorile intense (verde, portocaliu, roz) au impact mai puternic aplicate crud, fără temeri legate de liniile de demarcaţie vizibile. Adoptă câteva mici trucuri care îţi oferă o privire sexy şi care sunt potrivite atât machiajului natural de zi, cât şi celui de seară.

Culorile ideale. Pentru un machiaj sexy al ochilor foloseşte palete de culori precum maro, brun, gri sau prună. Culorile deschise fac ochii să pară mai mici. Alege nuanţe de crem pentru a ilumina colţurile interioare şi a oferi senzaţia de ochi mari.

Contrast puternic. Ochii albaştri şi cei verzi pot fi foarte uşor puşi în valoare numai cu ajutorul unui creion dermatograf. Foloseşte un creion brun, bleumarin sau kaki pentru a-ţi contura ochii. Aplică o linie subţire pe linia genelor, începând din colţul interior până la coada ochiului. Accentuarea liniei genelor oferă impresia de ochi mari, migdalaţi. Foloseşte un creion moale şi estompează uşor cu degetul linia trasată. Dacă linia era foarte clar delimitată, privirea ta va părea furioasă şi supărată, în niciun caz sexy.

Gene seducătoare. Genele întoarse au un efect extraordinar asupra privirii, dar sunt foarte puţine cele care se pot lăuda cu gene curbate natural. Dacă nu te numeri printre ele, foloseşte un aparat pentru întors genele. Este uşor de folosit, dar trebuie să alegi un aparat de foarte bună calitate, care nu îţi afectează genele. Te poate ajuta şi o mascară pentru gene curbate, dar efectul nu va fi la fel de intens.

Ochi migdalaţi. Când vrei să obţii un machiaj sexy pentru ochii tăi, trebuie să ai în vedere că cea mai sexy formă pentru ochi este aceea de migdală. Oferă-le ochilor tăi o formă migdalată cu ajutorul machiajului şi privirea ta va fi cu adevărat sexy. Secretul este să alungeşti colţurile exterioare trasând un contur uşor extins, dar fără ca acest mic truc să fie vizibil. Conturul pleoapei inferioare nu va fi unul întreg - vei defini trei sferturi din pleoapă, către exterior, alungind delicat linia exterioară a ochiului.

Tendinţe în materie de sprâncene

Naturaleţea continuă să fie un element foarte apreciat în machiaj, fie că ne referim la aspectul tenului, la evidenţierea subtilă a ochilor sau la forma sprâncenelor. Deşi vizibil mai subţiate decât era preferat în sezonul trecut, sprâncenele modelelor nu se încadrează nici în stilul boyish, nici în vreun trend de mult apus.

Legile care ghidează aspectul sprâncenelor ţin mai mult de firesc şi de forma pe care a primit-o fiecare pe fond genetic. Aşadar, nu urmări să obţii forma clasică dacă forma sprâncenelor tale nu o îngăduie şi nici nu creiona excesiv sprâncenele pentru a te apropia de vreun etalon.
În sezonul toamnă/iarnă 2012, este în tendinţe ca zestrea naturală să fie respectată. Până la un punct, bineînţeles. Tot din prezentările de modă am observat o predilecţie pentru alterarea culorii sprâncenelor în special în rândul modelelor brunete, dar nu numai.

Machiajul buzelor toamnă/iarnă 2012

Tendinţe în machiajul buzelor pentru sezonul rece readuc în atenţia noastră importanţa unui ruj roşu pentru zile negre şi a gloss-ului de buze, pentru machiajul nude.

Încet încet, prezentările renegă moda rujului nude în favoarea unui gloss de buze roz, roşu sau în nuanţa piersicii, caracteristic look-ului fresh abordat în sezonul rece. Nuanţele de roşu prezente sunt diverse, plecând de la roşu oranj şi ajungând până la grena, un înlocuitor rezonabil pentru rujul mov sugerat în anii precedenţi.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou