Exclusiv! “Teroristul” de la oficiul poştal e nebun de legat

Ziarul Atac, 30 octombrie 2012, Ora 22:31

  • print
  • |
exclusiv-teroristul-de-la-oficiul-postal-e-nebun-de-legat-27843-1.jpg

Cu cinci zile înainte de incident, a contactat redacţia "Atac" şi şi-a anunţat intenţiile

În ziua de 25 octombrie, ora 10:09, pe unul dintre telefoanele redacţiei am primit un sms oarecum neobişnuit. "Oarecum", pentru că fiecare redacţie primeşte tot felul de plângeri, dezvăluiri, sesizări, iar unele dintre ele provin din partea unor persoane cărora psihologii nu le-ar da niciodată un certificat de sănătate mintală.

În cuprinsul sms-ului, pe care il puteţi citi alăturat, persoana respectivă se prezenta ca fiind "Leonard de la Vâlcea" şi ne comunica faptul că are un subiect care va rupe gura târgului. De fapt, părea că vrea să negocieze, cu noi şi cu o televiziune, oricare ar fi fost aceea, vânzarea subiectului prezentat drept extraordinar. Aşa cum aminteam, asemenea demersuri reprezintă ceva obişnuit în viaţa cotidiană a unei redacţii de ziar. Tot felul de oameni cred că deţin subiecte de interes mondial şi vor să le vândă pe sume incredibile. De cele mai multe ori, aceste "mega-subiecte" nu interesează pe absolut nimeni. Sau este vorba despre OZN-uri, extratereştri şi alte asemenea lucruri "la ordinea zilei". Prin urmare, nu am luat în serios "oferta".

Se întâmplă ceva!

Ulterior, o cunoştinţă a "teroristului" a primit alte semnale de la acesta. Contactează redacţia ziarului Atac şi ne pune la dispoziţie mesajele primite de la aşazisul "terorist". De această dată, textul este puţin diferit. Tipic pentru o persoană aflată într-un episod psihotic, au spus psihologii contactaţi de către redacţia "Atac".

"Discursul" din al doilea sms trimis de către Florin Niedbala, cunoscut în Vâlcea ca "Leonard" arată o persoană ruptă de realitate, cu grave probleme psihice, care pregătea o eventuală acţiune ilogică.

Reproducem exact al doilea sms al său: "Am.pornit războiul si auzi la ştiri sa te iert tr sa stringi o oaste si ieşti alaturi de mine facii fooi la xerox si umplii toata romiinia cu scrisul unirea romiinieii transilvanieii bucoviineii olteniei basarabiei si a tarii moldoveneşti si a 2 mare unire dupa vlad tepes prin stinta si umpli toata romiinia pt ca sint prietenul tau si tr sa ma ajuţi am plecat sp drumul morţii in 2 3 zilee o sa vezi la ştirii daca nu dau de stiiree in 7 zile de cind apar la televizor porneşte oastea x războiul daca sint prietenul tau si singe de singele neamului tau va fi onorat si putred de bogat daca mor ma sacrific pt dacia pt ca nu mie frica de moarte pt ca sint un vavaIer ca si tine si ieşti cel mai bun prieten al meu. am plecat pe un drum fara întoarcere si daca mi se intimpla ceva punemi o floare si sa fi onorat ca ai av un prieten ca mine".

Din păcate, nu a mai răspuns apelurilor noastre repetate.

Atacul din Drumul Taberei

Ce s-a întâmplat ulterior este bine cunoscut de opinia publică.

"Astăzi 30 octombrie a.c., în jurul orelor 10.00, un individ necunoscut a intrat în incinta Oficiului Poştal nr. 23 din sectorul 6, având asupra sa un cuţit şi un topor. Acesta a cerut ca la faţa locului să vină reprezentanţii mass media pentru a-şi exprima public o serie de nemulţumiri personale. Poliţiştii bucureşteni au intervenit prompt, l-au imobilizat pe cel în cauză şi l-au condus pentru cercetări la sediul celei mai apropiate secţii de poliţie", preciza Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Agresorul voia să discute cu jurnaliştii şi cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia", au precizat surse din rândul anchetatorilor. O angajată a oficiului poştal a fost dusă în stare de şoc la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Anchetatorii au lăsat să se înţeleagă că din primele informaţii, se pare că agresorul "are antecedente medicale".
Pentru a ajuta în desfăşurarea anchetei, ziarul "Atac" pune la dispoziţia autorităţilor mesajele primite de la autorul atacului de la oficiul poştal.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou