Unde trăiesc muncitorii dintr-o mare metropolă Viaţa într-o cutie de chibrituri FOTO

Diana Ionescu, 1 martie 2013, Ora 11:47

  • print
  • |
unde-traiesc-muncitorii-dintr-o-mare-metropola-viata-intr-o-cutie-de-chibrituri-foto-29628-1.jpg

Despre Tokyo se ştie că este unul dintre cele mai aglomerate oraşe ale lumii, însă soluţiile de compromis găsite pentru ca toată lumea să aibă loc în el sunt uneori revoltătoare şi ne fac să reevaluăm ideea despre apartamentele la bloc pe care mulţi dintre noi le considerăm "cutii de chibrituri", scrie rtv.

                      

Spaţiile de locuit sunt o reală problemă la Tokyo, unde specula imobiliară capătă forme noi. În centrul capitalei Japoniei există aşa numitele "geki-sema" sau case la comun, în care oamenii, majoritatea muncitori tineri veniţi la Tokyo pentru a-şi câştiga un trai mai bun, locuiesc literalmente ca într-o cutie de chibrituri supradimensionată.

                      

Locuinţele la comun sunt împărţite în mai multe compartimente în care abia are loc un om, darămite să mai strecori şi un animal de companie care să-ţi aline singurătatea. Iar chiriile sunt, în ciuda acestui lucru, uriaşe, ajungând şi la echivalentul a 400 de lire sterline pe lună.

                     

Garsonierele sunt, de asemenea, foarte joase şi doar un pitic ar putea sta în picioare în aceste case în care oamenii intră în patru labe printr-o uşiţă extrem de mică. Majoritatea nu au nici măcar ferestre prin care să poată pătrunde lumina soarelui, iar toaletele sunt comune.

                    

Cei mai mulţi dintre cei care se încumetă să-şi trăiască viaţa în astfel de "sicrie" sunt tineri veniţi la muncă în Tokyo, care îşi petrec cea mai mare parte a timpului la lucru şi în oraş şi au nevoie doar de un loc unde să doarmă.

                    

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou