Întâlnire de taină a "Frăţiei" procurorului Emilian Eva

Ziarul Atac, 17 iunie 2012, Ora 21:05

  • print
  • |
intalnire-de-taina-a-fratiei-procurorului-emilian-eva-26533-1.jpg

Acuzat că ar fi încercat să-şi scoată prietenul basma curată dintr-un dosar penal în perioada în care era procuror la DNA Bucureşti, Emilian Eva se întâlneşte, în prezent, cu acesta pe ascuns. Procurorul DNA apelează la tot felul de tertipuri pentru a nu fi urmărit şi surprins în compania primarului de Dumeşti, Mihai Sabaiduc, pe care a încercat să-l scape de un dosar penal în care erau cercetate învârteli imobiliare cu terenuri foarte valoroase aflate la marginea drumului european. Toate aceste acuzaţii i-au fost aduse ieşeanului de către un coleg de al său de la DNA Bucureşti, procurorul Paul Petrovan.

Paparazzi ATAC de Iaşi au reuşit însă să-l prindă pe procurorul Emilian Eva cu mâţa-n sac. Acesta a încercat să-şi piardă urma, dar a fost însă fotografiat exact în momentul în care se despărţea de Sabaiduc.

Evenimentele s-au petrecut în ziua de duminică, 10 iunie, în jurul orei 11.00. Emilian Eva şi-a parcat autoturismul, un Audi A2 (maşină mică, de procuror cinstit), în faţa terasei Master din campusul universitar Tudor Vladimirescu. În câteva secunde, Mihai Sabaiduc a apărut în zonă, la volanul unui VW Tuareg cu numărul de înamtriculare IS 01 SAB. Eva s-a urcat pe scaunul din dreapta, iar maşina a plecat către o destinaţie necunoscută.

 

A primit o sacoşă

 

După aproximativ două ore, cei doi, Eva şi Sabaiduc, au revenit în parcarea din Tudor Vladimirescu. Procurorul DNA a coborât din maşina primarului, ţinând în mână o sacoşă de culoare portocalie. S-a uitat dejur împrejur, cel mai probabil pentru a se asigura că nu a fost văzut coborând din maşina primarului de Dumeşti. Eva a îndesat sub bancheta din spate a autoturismului său sacoşa şi s-a asigurat că aceasta nu se va răsturna. Sabaiduc a întors VW Tuareg şi a plecat, după ce l-a salutat discret pe Eva. Imediat, procurorul a plecat din parcare la volanul maşinii Audi A2 cu numărul de înmatriculare IS 17 LWS.

 

Fiu al satului

 

Pe Sabaiduc şi Emilian Eva îi leagă o relaţie puternică în care mai sunt prinse şi alte persoane, oameni de afaceri, ofiţeri de poliţie, funcţionari publici. "Frăţia" a funcţionat foarte eficient. De fiecare dată când unul dintre membrii grupării a avut vreo problemă, ceilalţi au sărit în ajutor folosindu-se de toate pârghiile pentru a-şi "scoate din belea" prietenul. Eva s-a născut în Dumeşti, iar atunci când actualul primar Mihai Sabaiduc a avut probleme cu legea, procurorul a sărit în ajutor.

În anul 2008, procurorul Paul Petrovan l-a reclamat pe Emilian Eva pentru că acesta ar fi încercat să intervină într-un dosar în care Mihai Sabaiduc era cercetat de structura centrală a DNA pentru comiterea unor infracţiuni legate de fondul funciar. Consiliul Superior al Magistraturii l-a cercetat pe Emilian Eva pentru imixtiune în activitatea altui procuror. Scandalul s-a stins repede, atunci când Eva a solicitat încetarea detaşării la structura centrală a DNA şi a revenit la Iaşi, ca procuror în cadrul Serviciului Teritorial.

Eva este la rândul său proprietar al unor terenuri pe raza comunei Dumeşti, foarte bine amplasate, în imediata vecinătate a drumului european. De altfel, acesta a fost de acord să-şi gajeze proprietăţi din Dumeşti pentru ca primăria din comuna sa natală să contracteze un împrumut, necesar cofinanţării unuiproiect european.

Tudor LEAHU

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou