Best Dental

Întâlnire de taină a "Frăţiei" procurorului Emilian Eva

Ziarul Atac, 17 iunie 2012, Ora 21:05

  • print
  • |
intalnire-de-taina-a-fratiei-procurorului-emilian-eva-26533-1.jpg

Acuzat că ar fi încercat să-şi scoată prietenul basma curată dintr-un dosar penal în perioada în care era procuror la DNA Bucureşti, Emilian Eva se întâlneşte, în prezent, cu acesta pe ascuns. Procurorul DNA apelează la tot felul de tertipuri pentru a nu fi urmărit şi surprins în compania primarului de Dumeşti, Mihai Sabaiduc, pe care a încercat să-l scape de un dosar penal în care erau cercetate învârteli imobiliare cu terenuri foarte valoroase aflate la marginea drumului european. Toate aceste acuzaţii i-au fost aduse ieşeanului de către un coleg de al său de la DNA Bucureşti, procurorul Paul Petrovan.

Paparazzi ATAC de Iaşi au reuşit însă să-l prindă pe procurorul Emilian Eva cu mâţa-n sac. Acesta a încercat să-şi piardă urma, dar a fost însă fotografiat exact în momentul în care se despărţea de Sabaiduc.

Evenimentele s-au petrecut în ziua de duminică, 10 iunie, în jurul orei 11.00. Emilian Eva şi-a parcat autoturismul, un Audi A2 (maşină mică, de procuror cinstit), în faţa terasei Master din campusul universitar Tudor Vladimirescu. În câteva secunde, Mihai Sabaiduc a apărut în zonă, la volanul unui VW Tuareg cu numărul de înamtriculare IS 01 SAB. Eva s-a urcat pe scaunul din dreapta, iar maşina a plecat către o destinaţie necunoscută.

 

A primit o sacoşă

 

După aproximativ două ore, cei doi, Eva şi Sabaiduc, au revenit în parcarea din Tudor Vladimirescu. Procurorul DNA a coborât din maşina primarului, ţinând în mână o sacoşă de culoare portocalie. S-a uitat dejur împrejur, cel mai probabil pentru a se asigura că nu a fost văzut coborând din maşina primarului de Dumeşti. Eva a îndesat sub bancheta din spate a autoturismului său sacoşa şi s-a asigurat că aceasta nu se va răsturna. Sabaiduc a întors VW Tuareg şi a plecat, după ce l-a salutat discret pe Eva. Imediat, procurorul a plecat din parcare la volanul maşinii Audi A2 cu numărul de înmatriculare IS 17 LWS.

 

Fiu al satului

 

Pe Sabaiduc şi Emilian Eva îi leagă o relaţie puternică în care mai sunt prinse şi alte persoane, oameni de afaceri, ofiţeri de poliţie, funcţionari publici. "Frăţia" a funcţionat foarte eficient. De fiecare dată când unul dintre membrii grupării a avut vreo problemă, ceilalţi au sărit în ajutor folosindu-se de toate pârghiile pentru a-şi "scoate din belea" prietenul. Eva s-a născut în Dumeşti, iar atunci când actualul primar Mihai Sabaiduc a avut probleme cu legea, procurorul a sărit în ajutor.

În anul 2008, procurorul Paul Petrovan l-a reclamat pe Emilian Eva pentru că acesta ar fi încercat să intervină într-un dosar în care Mihai Sabaiduc era cercetat de structura centrală a DNA pentru comiterea unor infracţiuni legate de fondul funciar. Consiliul Superior al Magistraturii l-a cercetat pe Emilian Eva pentru imixtiune în activitatea altui procuror. Scandalul s-a stins repede, atunci când Eva a solicitat încetarea detaşării la structura centrală a DNA şi a revenit la Iaşi, ca procuror în cadrul Serviciului Teritorial.

Eva este la rândul său proprietar al unor terenuri pe raza comunei Dumeşti, foarte bine amplasate, în imediata vecinătate a drumului european. De altfel, acesta a fost de acord să-şi gajeze proprietăţi din Dumeşti pentru ca primăria din comuna sa natală să contracteze un împrumut, necesar cofinanţării unuiproiect european.

Tudor LEAHU

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:14