ALEGERI FRF 2014. Opt candidați s-au înscris în cursă

Dan Alexandru, 20 februarie 2014, Ora 14:21

  • print
  • |
alegeri-frf-2014-opt-candidati-s-au-inscris-in-cursa-38228-1.jpg

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat procedura de alegere a președintelui său, cu prilejul Adunării Generale din data de 5 martie, la care opt candidați s-au înscris în cursă.

ALEGERI FRF 2014. Noul președinte ar putea fi ales din primul tur de scrutin dacă va obține jumătate plus unu dintre voturile membrilor afiliați exprimate și validate, scrie Agerpres. În cazul în care niciunul dintre candidați nu se va impune din primul tur, președinte al FRF va fi ales după turul doi de scrutin candidatul cu cele mai multe voturi primite. FRF precizează că la Adunarea Generala a FRF care va avea loc miercuri 5 martie 2014, cu începere de la ora 10,00, în sala "Nicolae Dobrin" de la Casa Fotbalului, mai întâi se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidații nu vor avea acces în sala de ședințe, cu excepția situației în care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegație.

Ședința va fi condusă, în temeiul art. 37 alin. 1 și 2 din Statutul FRF, de președintele FRF în funcție, Mircea Sandu, iar fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, în care să-și susțină discursul electoral.

Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot. Secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, va face propuneri privind componența Comisiei de validare a voturilor (scrutatorilor), formata din 3 membri, dintre care un președinte, precizează FRF.

Comisia de validare a voturilor va prelua plicurile sigilate, conținând buletinele de vot. Comisia de validare a voturilor, prin președintele său, va anunța numărul de buletine de vot care se vor distribui delegaților membrilor afiliați, se va face apelul nominal al membrilor afiliați și fiecare delegat se va prezenta la Comisia de validare cu "mandatul" care i-a fost înmânat cu ocazia efectuării prezenței la Adunarea Generală, înainte de intrarea în sala. "Mandatul" fiecărui delegat se va ștampila de Comisia de validare a voturilor, după care i se va înmâna un buletin de vot.

Pe buletinele de vot vor fi tipărite numele candidaților propuși de membrii afiliați la funcția de președinte FRF. ''După primirea buletinului de vot, delegatul se va deplasa în una dintre cele doua cabine de vot, instalate în spatele Prezidiului, unde, în secret, va proceda la exprimarea opțiunii sale, prin ștergerea cu o linie a candidaților pe care nu va dori să-i voteze, lăsând neșters numai numele candidatului pe care îl vor prefera. După această operațiune, va împături buletinul de vot, va ieși din cabina de vot și va introduce buletinul în urna transparenta, aflata pe masa Prezidiului Adunării'', se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.

Vor fi anulate buletinele de vot în care nu a fost șters numele niciunui candidat, dacă toate numele candidaților au fost șterse sau dacă au fost adăugate numele altor candidați decât ale celor înscriși inițial pe buletinul de vot. Dacă numărul buletinelor de vot existente în urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Dacă numărul buletinelor din urne va fi mai mare decât numărul buletinelor distribuite, votul va fi anulat și se va proceda la o nouă votare.

După deschiderea urnei și numărarea voturilor valabil exprimate și a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit și semnat de toți membrii comisiei. Va fi declarat ales în funcția de președinte al FRF candidatul care va obține majoritatea absolută (jumătate plus unu) a voturilor exprimate și validate. Nu vor fi luate în calcul buletinele de vot anulate.

În situația în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obține majoritatea absolută, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla, la egalitate de voturi, doi candidați, scrutinul se va desfășura între aceștia și candidatul aflat pe primul loc.

Începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, delegații membrilor afiliați vor înscrie pe buletinul de vot numele candidatului pe care îl vor prefera dintre cei calificați în turul de scrutin respectiv. În cazul egalității numărului de voturi, scrutinul se va repeta până la departajare. Va fi declarat ales în funcția de președinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obține cele mai multe voturi dintre voturile exprimate și validate.

Joi 20 februarie au fost convocați în fața comisiei patru dintre candidați, Gheorghe Popescu la ora 11,00, Răzvan Burleanu la ora 11,30, Gheorghe Chivorchian la ora 12,00 și Sorin Răducanu la ora 12,30, pentru deschiderea plicurilor cu documentele depuse de aceștia și validarea sau invalidarea respectivelor candidaturi. Ceilalți patru postulanți au fost convocați pentru vineri 21 februarie: Vasile Avram la ora 09,30, Marcel Pușcaș la 10,00, Paul Zarna la 10,30, iar Octavian Popescu la 11,00.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou