Roger Federer, afectat de criza francului elvețian

Mălina Andrei, 20 ianuarie 2015, Ora 15:20

  • print
  • |
roger-federer-afectat-de-criza-francului-elvetian-45239-1.jpg

Decizia Băncii Naţionale a Elveţiei de a renunţa la limita de paritate franc-euro a fost resimţită şi de către cel mai cunoscut sportiv din Ţara Cantoanelor, tenismenul Roger Federer, scrie GSP.ro.

Tenismenul elvețian, în prezent numărul 2 ATP, spune că situația monedei țării sale îl afectează personal. „Lucrurile prea mergeau în sus, e normal să se mai și reseteze", a declarat Federer, citat de NDTV. „Cred însă că sunt semne de întrebare legate de modul în care au fost făcute lucrurile acestea".

Roger Federer este la Australian Open, acolo unde încearcă să obţină cel de-al 18-lea titlu de Mare Şlem din carieră. Fostul număr 1 mondial a vorbit despre şocul financiar pe care Elveţia l-a trăit în această săptămînă.

"E clar că decizia a avut impact prin toată lumea, nu? Normal că m-a afectat şi pe mine. Pentru exporturi şi pentru turism nu e scenariul ideal, dar e clar că trebuie să ne adaptăm. Vreau doar să spun că Elveţia tot e o ţară frumoasă, deci trebuie să o vizitaţi!", a explicat Roger Federer la conferinţa de presă de după victoria cu taiwanezul Lu, scor 6/4, 6/2, 7/5.

„De-acum trebuie să caștig", a mai glumit el, făcând aluzie la faptul că premiile turneelor la care participă sunt plătite în general în monede care s-au depreciat față de franc, astfel că și veniturile sale au scăzut. Federer rămâne cel mai bine plătit tenismen, chiar dacă a mai sărăcit un pic dat fiind că e plătit în euro sau dolari, dar cheltuiește în franci în țara natală, unde locuiește împreună cu familia să.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou